Zimski športi

Sprinterski zmagi Randallovi in Kroghu

Münstertal, 01. 01. 2013 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sprinterski preizkušnji na letošnji Tour de Ski je v moški konkurenci slavil Norvežan Krogh, v ženski pa je zmagala Američanka Randallova. Obe slovenski tekmovalki, Fabjanova in Čebaškova, sta izpadli v četrtfinalu.

Na tretji tekmi Tour de skija je na šprinterski preizkušnji v prosti tehniki pričakovano slavila Američanka Kikkan Randall pri ženskah, ki je dosegla tudi najboljši čas kvalifikacij. Druga je bila Norvežanka Flugstad Ingvid Oestberg ter tretja Heidi Weng, obe iz Norveške. Moški finale so zaznamovali padci, v cilju je bil tako najboljši 3. po kvalifikacijah Norvežan Haagen Finn Krogh, pred Italijanom Federicom Pellegrinom in Kanadčanom Lenom Valjasom. Vesna Fabjan je bila po kvalifikacijah na 20. mestu, mesto za njo pa Alenka Čebašek. V nadaljevanju sta obe tekli v prvi četrfinalni skupini, kjer sta dosegli 4. In 5. mesto in tako zaključili s tekmovanjem. Na koncu je Fabjanova dosegla 16. mesto, Alenka Čebašek pa 27. mesto.

V vodstvu razvrstitve Toura je še vedno Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki ima že 50 sekund prednosti pred najnevarnejšo tekmico Norvežanko Therese Johaug. Na tretjem mestu je prav tako Norvežanka Kristin Stoermer Steira z minuto zaostanka za vodilno. V moški razvrstitvi Toura je bolj na tesno z zaostanki kot pri ženskah. Za dobri 2. sekundi vodi Rus Maxim Vylegzhanin pred Švicarjem Dariom Cologno, tretji je Norvežan Petter Northug, ki zaostaja 9 sekund. "Danes ni bilo najboljše. 1,5 sekunde je zmanjkalo do polfinala. Vesni se pozna bolezen, Alenka je imela še rezerve, Barbara pa je tekla po pričakovanjih. Vesna in Alenka sta danes zaključili s Tourom in odhajata domov na trening, Barbara bo nadaljevala", je nastop ocenil glavni trener Marko Gracer.

Zmagovalka Kikkan Randall
Zmagovalka Kikkan Randall FOTO: Reuters

Izidi:
- ženske, sprint (1,4 km prosto):
1. Kikkan Randall (ZDA) 3:37,0
2. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) + 8,7
3. Heidi Weng (Nor) 10,6
4. Hanna Kolb (Nem) 12,6
5. Kristin Stoermer Steira (Nor) 12,6
6. Charlotte Kalla (Šve) 19,5
7. Justyna Kowalczyk (Pol)
8. Denise Herrmann (Nem)
9. Aurore Jean (Fra)
10. Therese Johaug (Nor)
...
16. Vesna Fabjan (Slo)
27. Alenka Čebašek (Slo)
47. Barbara Jezeršek (Slo)

-moški, sprint (1,4 km prosto):
1. Finn Haagen Krogh (Nor) 3:21,3
2. Federico Pellegrino (Ita) + 1,0
3. Len Valjas (Kan) 1,6
4. Dario Cologna (Švi) 3,5
5. Calle Halfvarsson (Šve) 6,5
6. Emil Jönsson (Šve) 32,9
7. Marcus Hellner (Šve)
8. Petter Northug (Nor)
9. Andrew Newell (ZDA)
10. Maksim Vilegžanin (Rus)

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.