Zimski športi

Tekaška zmaga Nilssonovi, najboljša Slovenka Fabjanova

Davos, 13. 12. 2015 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V švicarskem Davosu je bila na sporedu sprinterska preizkušnja svetovnega pokala v teku na smučeh. Zmagala je Švedinja Nilssonova. Slovenske tekmovalke so se prebile do četrtfinala, Fabjanova je zasedla 15., Čebaškova pa 16. mesto.

Švedska smučarska tekačica Stina Nilsson (2:39,27) je zmagala na prostem sprintu svetovnega pokala v Davosu. Drugo mesto je osvojila Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+0,15), tretja je bila rojakinja slednje Ingvild Flugstad Oestberg (+0,84). Slovenke Vesna Fabjan, Nika Razinger in Alenka Čebašek so obtičale v četrtfinalu. Najvišje je bila na koncu Vesna Fabjan, ki je zasedla 15. mesto. V četrtfinalu je osvojila tretje mesto, a bila s časom prepočasna za preboj v polfinale kot srečna poraženka.

V isti četrtfinalni skupini kot Fabjanova je tekla tudi Čebaškova, a pristala na zadnjem mestu, se je pa v naslednji visoko prebila Razingerjeva. Tudi njej sprva ni šlo najboljše, a je v ciljni ravnini zbrala dovolj moči, prehitela tri tekmice in si s tem dosežkom priborila skupno 16. mesto in precejšnjo bero točk svetovnega pokala. Čebaškova je tekmo končala na 26. mestu, Lea Einfalt pa je obtičala v kvalifikacijah in bila na koncu 49.

Po sedmih tekmah od 36 je v vodstvu Norvežanka Therese Johaug (555) pred rojakinjo Ingvild Flugstad Oestberg (403) in današnjo zmagovalko Nilssonovo (380).

V kvalifikacijah so bile uspešne tri od štirih slovenskih reprezentantk, ki so se uvrstile med najboljšo trideseterico. Alenka Čebašek je dosegla deseti čas, Vesna Fabjan 16., Nika Razinger pa 24. Najhitrejša je bila Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg. Lea Einfalt je bila z 49. časom prepočasna za izločilne boje.

Slovenski smučarski tekač Miha Šimenc je v kvalifikacijah prostega sprinta za svetovni pokal v Davosu zasedel 40. mesto med 92 tekmovalci in za sekundo ter deset stotink zgrešil uvrstitev med najboljših 30, kolikor jih nastopi v izločilnih bojih. Četrte zmage v karieri, skupno pa devete uvrstitve na zmagovalne stopničke se je veselil Italijan Federico Pellegrino. Drugo mesto je osvojil Francoz Baptiste Gros, tretji je bil Norvežan Sondre Turvoll Fossli.

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan FOTO:

Izidi:
- prosti sprint, ženske:
 1. Stina Nilsson (Šve)
 2. Maiken Caspersen Falla (Nor)
 3. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor)
 4. Astrid Jacobssen (Nor)
 5. Hanna Falk (Šve)
 6. Sophie Coldwell (ZDA)
...
 15. Vesna Fabjan (Slo)
 16. Nika Razinger (Slo)
 26. Alenka Čebašek (Slo)
 49. Lea Einfalt (Slo)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.