Zimski športi

VIDEO: Tandem bratov Prevc nadušil v Klingenthalu

Ljubljana, 23. 11. 2015 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski smučarski skakalci so na uvodu v sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih presegli pričakovanja. V Klingenthalu so na moštveni tekmi zasedli drugo mesto, na posamični tekmi pa je bil Peter Prevc drugi, v prvi deseterici sta se mu pridružila njegov 16-letni brat Domen z osmim mestom in Jurij Tepeš z desetim.

"Vidimo, da stvari potekajo dobro, od Kuusama naprej pa pričakujem, da se Petru in Juriju pridruži še kdo z vrhunskim rezultatom. Vikendov bo veliko, tekme pa bodo zelo napete. V Kuusamu bosta namesto Domna Prevca in Anžeta Laniška nastopila Jaka Hvala in Anže Semenič," je bil po sanjskem začetku tudi za nadaljevanje sezone optimističen trener slovenske članske ekipe Goran Janus.

Triindvajsetletni Peter Prevc je slovenske skakalce v soboto vodil do drugega mesta na ekipni tekmi. Slovenijo so prehiteli le Nemci. V ekipi so bili še 26-letni Jurij Tepeš ter predstavnika mlajše generacije Domen Prevc in 19-letni Anže Lanišek, ki se nista obotavljala in se nista ustrašila zahtevne naloge.

Mlajšima kolegoma se je poklonil tudi izkušenejši Peter Prevc. "Mlajša člana ekipe me nista presenetila, nisem niti razmišljal o temu, kaj se bo zgodilo na tekmi. Čakal sem na razplet tekme. Vedel sem, da lahko kdorkoli v ekipi skoči daleč, nisem pa vedel, da bosta to ravno najmlajša. Pri drugem skoku se mi je prikradla manjša napaka, tako je bilo tudi v soboto, napaki sta bili zelo podobni, tako da je še marsikaj za narediti do naslednjega vikenda," je dejal Peter Prevc, skakalec iz Dolenje vasi.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Aljoša Kravanja

Dobre forme je bil vesel tudi Tepeš: "Tega rezultata sem si želel, nisem pa ga pričakoval. Upal sem, da bo blizu, a nisem vedel, kako je konkurenca pripravljena. Zadnji del priprav je prišel zelo prav, vem pa tudi, zakaj smo delali celo poletje. To formo je treba zadržati čez zimo."

Lanišek je bil pričakovano zadovoljen s skokoma v ekipnem obračunu: "V soboto sta mi zares uspela dva dobra skoka, v nedeljo pa mi je malo zmanjkalo na mizi, potem pa sem naredil še manjšo napako v zraku. Stvari se žal niso iztekle po pričakovanjih."

Domen Prevc za zdaj še ne kuje kakšnih velikih načrtov in želi le uživati ter v celoti izkoristiti naslednjo ponujeno priložnost: "Za mene pravijo, da sem hiperaktiven, da moram nenehno nekaj početi. Tudi jaz mislim, da, če nisem nenehno v pogonu, nisem pravi."

Smučarska zveza Slovenije je na današnji novinarski konferenci predstavila novega zlatega pokrovitelja skakalnih reprezentanc. To je telekomunikacijsko podjetje Telemach, sicer že podpornik slovenske košarkarske reprezentance in ljubljanskega hokejskega kluba Telemach Olimpija.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sršen
24. 11. 2015 20.49
+6
Uredištvo,še zmeraj brišete,če jim čestitam z besedo BRAVO in jih omenjam kot ta prave ambasadorje???????
murinar
24. 11. 2015 09.23
+9
truga
24. 11. 2015 08.42
+11
...mali Domen tako "zleht" gleda,da bo Gorana se glava bolela...castim gorivo,da bodo lahko vse kolajne domov zvozili...
wdwwolf
23. 11. 2015 21.00
+38
bravo ORLI, samo tako naprej, upam da se zgodi ekipna tekma s tremi Prevci v ekipi, jodlarjem se bo strgal od njih k jih premagajo
Farmer43
23. 11. 2015 20.29
+46
Sanjski scenarij trije Prevci na stopnicah v Planici :)