Zimski športi

Svendsenu zmaga na domačem Holmenkollnu

Ljubljana, 05. 02. 2012 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S preizkušnjo biatloncev na 15 kilometrov s skupinskim startom so se končale tekme svetovnega pokala na norveškem Holmenkollnu. Zmagal je domačin Emil Hegle Svendsen (40:44,1; 2). Jakov Fak je bil sedmi (+ 54,9; 3).

Trening biatloncev na Pokljuki - 8
Trening biatloncev na Pokljuki - 8 FOTO: OK Pokljuka

Drugi je bil Nemec Andreas Birnbacher (+ 6,3; 0), tretji pa Rus Jevgenij Garaničev (+ 17,8; 2). Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je bil sedmi (+ 54,9; 3).

Jakov Fak je po petem in šestem mestu na Holmenkollnu danes osvojil še sedmo mesto in se tako na treh tekmah v štirih dnevih še tretjič zavihtel med najboljšo deseterico. Preizkušnjo je začel nekoliko bolj zadržano, do zadnjega streljanja pa je napredoval že vse do petega mesta. Poleg ene zgrešene tarče leže in ene stoje pred tem, je nepokrita ostala le še zadnja dvajseta (1, 0, 1, 1). Strelišče je zapuščal kot šesti, vendar je bil Rus Ustjugov zanj tekaško premočan in ciljno črto je prečkal kot sedmi.

"Prehlad se mi še vedno pozna, bil sem čisto na koncu z močmi in nisem se mogel obraniti Ustjugova. Žal na progi še vedno nisem takšen, kot bi si želel. Če bi zadel v položaju leže, bi lahko držal priključek z najboljšimi, tako pa sem se moral vsak krog prebijati naprej in porabljati energijo. Glede na tri zgrešene tarče moram vseeno biti zadovoljen z razpletom tekme. Tudi z nastopi v Oslu se moram zadovoljiti, kajti vsaka uvrstitev med deseterico je že dober dosežek. Obenem so takšni rezultati, kot ga je danes dosegla Teja, dobra popotnica za celo ekipo in vzdušje v njej. Upam, da v Kontiolahtiju na naslednji postaji ne bo še bolj mraz, saj bi si želel nadaljevati niz takšnih uvrstitev, kajti z ozeblinami ne želim spet tvegati pred vrhuncem sezone," je dejal Fak pred potjo na Finsko.

Emil Hegle Svendsen je poletel na krilih domače publike in v zadnjem odseku pred ciljem izmaknil zmago Andreasu Birnbacherju, ki je vodil vse od prvega streljanja stoje. Nemec je edini na tekmi zadel vse tarče, Norvežan in Rus Jevgenij Garaničev na tretjem mestu pa sta pustila nepokriti po dve tarči. Svendsen je s tem še nekoliko povečal prednost pred Francozom Martinom Fourcadom v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer Fak trenutno zaseda 16. mesto.

Biatlonska karavana se bo sedaj preselila na Finsko, kjer bo Kontiolahti pred marčevskim svetovnim prvenstvom še zadnja postaja biatlonskega svetovnega pokala.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.