Zimski športi

Avstrijcu Mayerju superveleslalomska tekma

Saalbach, 22. 02. 2015 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši alpski smučarji so se pomerili na superveleslalomski tekmi za svetovni pokal v Saalbachu. Zmagal je Avstrijec Mayer pred Francozom Theauxom in Norvežanom Jansrudom. Slovenski smučarji so ostali brez točk.

Za olimpijskim prvakom v smuku Avstrijcem Matthiasom Mayerjem je najboljši vikend v svetovnem pokalu. Potem ko je v soboto v Saalbachu dobil smuk, je dan pozneje slavil zmago tudi v superveleslalomu. Pred tem je v svetovnem pokalu zmagal le enkrat, lani je bil v smuku najboljši na finalu v Lenzerheideju. Na tehnično zahtevni progi z veliko hitrimi veleslalomskimi zavoji in slabo vidljivostjo je Francoza Adriena Theauxa premagal za 23, Norvežana Kjetila Jansruda, vodilnega v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala, pa za 27 stotink sekunde. Na nehvaležnem četrtem mestu je še drugič zaporedoma ostal Švicar Carlo Janka. "Čutim, da sem prišel v pravo formo, samozavest je na najvišji ravni. Na začetku sezone mi ni šlo, potreboval sem nekaj časa, da sem po poškodbi kolena, zaradi katere sem zamudil del pripravljalnega obdobja, našel ritem. Danes sem smučal na robu, naredil sem nekaj napak, a bil hiter. Res neverjetno, kakšen vikend je za menoj," se je smejalo zmagovalcu.

Slovenski tekmovalci so v superveleslalomu ostali brez točk. Boštjan Kline je zasedel 32. (+2,60), Martin Čater 35. mesto (+2,67), Klemen Kosi pa je ostal brez uvrstitve."Kosi se je odločil, da bo četrta vrata odpeljal kot Reichelt in ta dva ter še en pozneje so bili edini, ki so tam zgoraj odstopili. Tako se je odločil in se ni držal navodil. Kline je spet smučal dobro, a v zadnjem delu izgubil sekundo, kar je že skoraj kronična napaka. S Čatrom pa smo zadovoljni, a samo z njegovo odlično vožnjo bi mu uspelo priti med trideset. V celoti gledano ne moremo biti zadovoljni," je slovenske nastope ocenil Peter Pen, odgovorni trener hitrih disciplin.

Matthias Mayer
Matthias Mayer FOTO: Reuters

Izidi:
1. Matthias Mayer (Avt) 1:31,53
2. Adrien Theaux (Fra) + 0,23
3. Kjetil Jansrud (Nor) 0,27
4. Carlo Janka (Švi) 0,45
5. Alexis Pinturault (Fra) 0,51
6. Matteo Marsaglia (Ita) 0,66
7. Alexander Aamost Kilde (Nor) 0,76
8. Brice Roger (Fra) 0,78
9. Travis Ganong (ZDA) 0,94
10. Joachim Puchner (Avt) 1,05
...
32. Boštjan Kline (Slo) 2,60
35. Martin Čater (Slo) 2,67
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
22. 02. 2015 21.05
+1
Nič od nič!!!!!!Katastrofa!!!!!!