Zimski športi

Štuhčeva: V teh razmerah je vse uspeh

Maribor, 15. 01. 2011 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je ta hip še daleč od forme, potrebne za nastopanje v svetovnem pokalu, kljub vsemu pa je preizkusila pohorsko strmino pred vso svetovno elito.

Prva se je na progo pod pohorsko vzpenjačo podala nekdanja svetovna mladinska prvakinja Ilka Štuhec, za katero lahko trdimo, da je imela najbolj idealne pogoje na progi. Mariborčanka je tako po dolgem času spet okusila, kaj pomeni biti del svetovnega pokala. "Občutek je bil res dober, tudi zato, ker sem tako rekoč doma. Veliko ljudi je prišlo, predtekmovalna vožnja je bila zame tekma, saj se moram psihično pripravljati na tekmovalne razmere. Menim, da mi do popolne vrnitve na bele strmine manjka še kar nekaj," je za 24ur.com povedala 20-letnica, ki letos zaradi vnovičnih težav s poškodbami še ni pripravljena za največje napore.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Damjan Žibert

Nov stik s snežno podlago bo imela že pred slalomsko preizkušnjo v Mariboru, kjer bo spet nastopila kot predtekmovalka. Bržkone s podobno dobrimi pogoji kot jih je imela pred veleslalomom: "Moram reči, da je bila proga glede na vremenske razmere fenomenalna. Karkoli ustvariti v takšnem vremenu, je uspeh, zato vsa čast organizatorjem in delavcem na progi." Štuhčeva se po zadnjih zdravstvenih težavah, nazadnje je operacijo kolena prestala aprila, počuti dobro, vendar bo morala na prvi dosežek v svetovnem pokalu še nekoliko počakati.

"Treniram na vso moč, ne glede na to, ali gre za nabiranje kondicije ali samo smučanje. Ta hip je pomembno, da nekaterih stvari ne prehitevamo in se dobro pripravimo za vrnitev na bele strmine," je še dodala nasmejana Štajerka, ki pozitivno naravnana gleda v svojo smučarsko prihodnost. Prepričana je namreč, da je z načrtnim delom spet možno ujeti svetovno elito, ki ji ravno zaradi nenehnih zdravstvenih težav vseskozi uhaja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

koroboy
15. 01. 2011 15.38
Z TRDIM DELOM JI BO USPELO
nutrispirit
15. 01. 2011 15.37
in če človek skritizira vse po vrsti je pa treba izbrisat post, čestitam 24ur.com, najjači ste!
nutrispirit
15. 01. 2011 15.34
žal o njej vem premalo, vem pa, da s takšnim vodstvom reprezentance in trenerji, škoda da sploh katerakoli razen tine zapravlja denar za svetovni pokal. dejte že kaj ukrenit. v 80. letih je bilo jasno, vugrinec je povedal, če nisi pri vrhu nimaš kaj v svetovnem pokalu iskat, pa smo meli takrat matejo svet, bojan križaj, rok petrovič, za njimi že v naši državi nataša bokal, urška hrovat, špela pretnar, jure košir, rene mlekuž, andrej vrhovnik, mitja kunc, in še bi lahko našteval, ti so bili ugledni tekmovalci in so želi mesta med 10 najboljših smučarjev sveta, danes pa samo tina maze in mogoče še andrej jerman lahko prideta med 10 najboljših na kakšni tekmi, ostalo pa je polomija!!! škoda časa, denarja, živcev
Tralala:3
15. 01. 2011 15.06
UPAM DA SE BO ČIM PREJ VRNILA SAJ ONA BI LAHKO BILA NASLEDNJICA TINE MAZE