Zimski športi

Skupščina SZS: spremembe statuta (še) ne bo, Massi opozarja na Tinino dobroto!

Ljubljana, 18. 09. 2013 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

105 glasovalcev je na redni letni skupščini doseglo, da so z dnevnega reda umaknili 8. točko, torej spremembo statuta Smučarske zveze Slovenije. Primož Ulaga je takšen razplet deloma tudi pričakoval.

Na redni letni skupščini Smučarske zveze Slovenije so izglasovali umik 8. točke dnevnega reda (sprememba statuta). Na predlog ASK Kranjska Gora – zastopal ga je Srečko Medven – so umaknili ključno točko dnevnega reda. Medtem ko se jih je 18 vzdržalo glasovanja, jih je bilo 105 za – na skupščini je prisotnih 206 glasovalcev, kar pomeni, da je bil predlog o umiku sprejet.

Srečko Medven
Srečko Medven FOTO: Damjan Žibert
"Mislim, da je bila to pametna poteza, da se je ta člen umaknil. Zadeva je bila preslabo pripravljena, ni bilo javne razprave, to, kar je skupščina predlagala, da se oblikuje skupina pravnikov, ki bo pregledala, ali so potrebne spremembe statuta in predvsem katere so potrebne, vendar je potrebno ta dokument urediti za dalj časa. Ko je prišel Lovše, so se uvedle spremembe, zdaj z Ulago naj bi se spreminjalo … Država ne menja ustave z vsako spremembo vlade. To je dokument, ki predstavlja osnovo za delo. Če ne odgovarja dejanskemu stanju, ga je treba popraviti. V tem trenutku pa so bile po mojem mnenju v ozadju druge težnje, predvsem profesionalizacija položaja predsednika. Mislim, da v amaterskem športu to ni sprejemljivo,“ je dejal Medven, alfa in omega Pokala Vitranc.

"Pred sejo se je veliko govorilo in napovedovalo, tako da mislim, da je vse skupaj potekalo po pričakovanjih. Govorilo se je tudi o najslabših scenarijih. Res je polno nekih javljanj, nasprotovanj, ampak to je nekaj normalnega na skupščinah zveze. S tem je treba živeti,“ je za 24ur.com po redni skupščini povedal predsednik SZS Ulaga, ki je pričakoval morda celo glasovanje o nezaupnici.

Ulaga je bil blizu ...
"Bilo je zelo tesno. Iz same razprave se je večkrat pokazalo, da so klubi željni sprememb – tako pri nagrajevanju kot pri predlogu. Morda nekateri niso dobro razumeli, zato nasprotni glasovali. Treba je delati na spremembah,“ je nadaljeval Ulaga.

Andrea Massi
Andrea Massi FOTO: Damjan Žibert

Tina Maze je dajala zase in namenila mladim
"Kar se tiče naših financ, vam dam dve informaciji. Tina Maze je letos za nastopanje Slovenijo, za Smučarsko zvezo Slovenije, da je naredila rezultate, ki jih – verjamem – vsi poznate, dala iz lastnega žepa 39 tisoč evrov, kar ni samoumevno. Tega na svetu ne počne nobena izmed tekmovalk. Niti Lindsey Vonn niti Maria Höfl Riesch. Pred dvema letoma smo se s pomočjo Damijana Terpina in Barbare Kürner Čad uspeli dogovoriti, da pustimo oz. pusti Tina iz pogodbe z Generalijem 17500 evrov za mladino, za mlade tekmovalce – iz tega ni bilo javno narejeno nič. Verjamem, da mnogi za to prvič slišite. Jaz nisem imel časa s tem operirati, nisem vedel niti komu to dati. Moja ideja je bila, da namenimo ta denar Tininemu matičnemu klubu v Črni, a to bi bilo krivično do drugih klubov. Te informacije vam dam, da malo razmišljate tudi denarno, ne samo rezultatsko, kaj tej tekmovalki uspeva," je na redni skupščini opozori šef ekipe Team to aMaze Andrea Massi, ki mu ni vseeno, da se o nekaterih stvareh ve zelo malo oz. praktično nič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kiki hajime
21. 09. 2013 15.07
-7
A bomo tut mi, ki smo lenarejnja od te smrkle plačevali dobili od nje nazaj našega denarja. To pa zgleda Massi pozablja
ja_pa_ja
21. 09. 2013 08.54
+8
Sploh ne razumem, kako vas ni sram pljuvati po Tini. Pa napišite enkrat javno koliko denarja je SZS vložila v ostale smučarje in seveda pripišite tudi njihove rezultate, pa bomo primerjali. Vsak, ki vsaj občasno spremlja smučarske tekme ve, kdo je Tina Maze in posledično tudi Slovenija. Kdaj se bo v tej ljubi državi začel devati denar tistim, ki si ga zaslužijo ????
lambily
19. 09. 2013 10.59
+2
Tega seveda ne bomo prebrali na naslovni strani, kajne, 24ur?
AjdeMiPopuši
19. 09. 2013 01.06
-18
Kaka dobrota? Sam pohlep jo je.
lambily
19. 09. 2013 10.56
+9
rko
19. 09. 2013 00.18
+6
VSI BI BLI PR KORITU A NJE
MarsAudiac
18. 09. 2013 18.24
+17
Hmmm,le zakaj bi glasovalci spreminjali statut in tako sami sebi pljuvali v skledo!?Koritnikom pri SZS je namreč pisan na kožo.