Zimski športi

Štafeta Čehinjam, Slovenke 15.

Holmenkolln, 15. 02. 2015 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Češke bitalonke so zmagovalke štafetne preizkušnje svetovnega pokala v Holmenkollnu. Na generalki pred svetovnim prvenstvom so Slovenke osvojile 15. mesto.

Češke biatlonke Eva Puškarčikova, Gabriela Soukalova, Jitka Landova in Veronika Vitkova so slavile na štafetni tekmi za svetovni pokal v Holmenkollnu in dobile generalko pred letošnjim svetovnim prvenstvom. Drugo mesto so z zaostankom 32 sekund osvojile Italijanke, tretje pa Francozinje, ki so zaostale skoraj 49 sekund.

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO: Miro Majcen

Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje so zasedle 15. mesto med 20 nastopajočimi ekipami, boljšo uvrstitev pa je tokrat Slovenkam preprečila najizkušenejša Gregorinova, ki je morala v kazenski krog. Slovenska vrsta je zaostala več kot pet minut in pol. "Andreja ima težave v streljanju v stoje že od začetka Holmenkollna. Po tistih petih zgrešenih strelih na zadnji postaji v Novem Mestu ima zdaj malo strahu in ne upa streljati v tistih momentih, ki so najbolj ugodni. Žal je njena strelska forma trenutno ni tako dobra, da bi lahko izvlekla kaj več. Na treningih kar zadeva, ko ni pritiska, na tekmi, kjer pritisk je in kjer ima strah, pa je težko zadevati. Teja pa je opravila perfektno, brez poprave, v zadnjem krogu pa 'po zraku'," je nastop izkušenejšega dela štafete ocenil glavni trener Uroš Velepec.

Razpoloženi Fak premalo za uspeh
Razpoloženi Jakov Fak je bil premalo za viden uspeh slovenske štafete na tekmi v Holmenkollnu. Slovenski reprezentant je dosegel z naskokom najboljši posamični izid tekme in na polovici tekme predal kot vodilni, na koncu pa je v ekipi s Klemnom Bauerjem, Rokom Tršanom in Petrom Doklom tekmo končal na 12. mestu. Zmage so se veselili Rusi, drugo mesto so osvojili Nemci, tretji pa so bili Avstrijci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.