Slovenija
Oglas

'Sproščeno na smučišče za vse generacije – in brezskrbno domov?'

Ljubljana, 17. 02. 2014 06.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sproščenost in brezskrbnost, dva pojma, ki v teh kriznih časih zvenita vedno bolj tuje, celo odtujeno od resničnega življenja in skrbi, sta ravno zaradi tegaše bolj privlačna in zato zelo iskana ravno v trenutkih oddiha.

Novost v letošnji ponudbi smučišča Stari vrh, smučišča za vse generacije je tako oblikovano po meri vseh, ki se želijo sproščene smuke, zabave na smučišču in brezskrbnega povratka domov. Tako v času dnevne, kot v času nočne smuke.

Stari vrh - 1
Stari vrh - 1 FOTO:
Ugodni smučarski paketi s prevozom in gostinsko ponudbo na smučišču

V sodelovanju z našimi partnerji, Slovenskimi železnicami, podjetjem Betours ter gostiščem in penzionom Stari vrh je različnim kategorijam smučarjev, od najmlajših, mladih, do seniorjev na voljo več paketov. Paketi vključujejo prevoz z vlakom do Škofje Loke, prevoz s smučarskim busom iz Škofje Loke (Trata) do spodnje postaje smučišča (12 km), celodnevno smučarsko vozovnico ter »smučarsko mal’co« na smučišču (celodnevni paketi) oziroma samo prevoz in nočno smučarsko vozovnico (nočni paketi).

Paketi so namenjeni vsem smučarjem, s poudarkom na mladih (tudi po srcu), ki bodisi nimajo prevoza, bodisi bi se po zaključku smučanja prepustili sproščeno vzdušju gostinske ponudbe na smučišču pa bi si želijo varno in brezskrbno vrnitev domov. Prav tako pa so kot zanimiva pustolovščina primerni za družine saj odpadejo vse skrbi glede varne vožnje in parkiranja. Pa tudi potovanje z vlakom je za najmlajše tudi že pravo doživetje. Cenovno se paketi gibljejo od 3,20 € za otroke mlajše od 6 let, 20 € za mlade, do 33 € za odrasle. Več o ponudbi si lahko preberete na spletni strani smučišča.

Stari vrh - 2
Stari vrh - 2 FOTO:
Smučišče Stari vrh– »smučišče za vse generacije«

Izbira slogana »smučišče za vse generacije« vsekakor ni naključna, saj se smučišče ponaša z veliko izbiro prog različnih zahtevnosti. Prav raznovrstnost smučarskih prog je smučišče naredilo za enega najbolj prijaznih smučišč v Sloveniji, saj na njem lahko najdejo svoj kotiček smučarji prav vseh generacij in zahtevnostnih stopenj, od najbolj zahtevnih, do tistih najmlajših, ki šele preizkušajo svoj pogum s prvimi zavoji.

Za vse, ki smučišča Stari vrh še niste obiskali naj naštejemo nekaj osnovnih podatkov. Smučišče Stari vrh se nahaja na severovzhodnih obronkih Škofjeloškega hribovja, 35 km od Ljubljane in 10 km od Škofje Loke. Iz vrha Starega vrha, ki se nahaja na nadmorski višini 1217 m in na katerega vas pripelje ena najstarejših in najbolj strmih vlečnic v Sloveniji, vlečnica Stari vrh, se razprostira pogled na slovensko visokogorje, na Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe ter Jelovico z Ratitovcem. Srce smučišča predstavlja zmogljiva šestsedežnica z ogrevanimi sedeži, ki hitro in varno prepelje do 2.000 smučarjev na uro. Smučišče se ponaša z 12 km smučarskih prog različnih težavnostnih stopenj, snežnim parkom za otroke z enim najdaljšim tekočih trakov v Sloveniji, sankaško progo v dolžini treh kilometrov za nočno in dnevno sankanje ter največjo atrakcijo smučišča - osvetljeno nočno smuko v dolžini 2,5 km. Verjamemo da najlepšo nočno smuko v osrednji Sloveniji, ki obratuje vsak večer med 19. in 22. uro.

Stari vrh - 4
Stari vrh - 4 FOTO:

Dostop do smučišča je iz dveh smeri. Za najbolj neučakane je najhitrejša pot preko Škofje Loke in Selške doline do spodnje postaje sedežnice.Za to pot iz Ljubljane porabite dobrih 30 minut. Druga, bolj umirjena in nekoliko daljša pot, pa vas preko Škofje Loke, Poljanske doline ter Poljan, pripelje naravnost na družinski del smučišča, na Snežni park Stari vrh.

Sproščeno in brezskrbno tudi po zaključku smučanja

Sodobnim trendom uspešnih alpskih smučarskih centrov, ki gredo v smeri oblikovanja bogate dodatne ponudbe ter raznolike športne in družabne animacije smučarskih gostov, sledi tudi Stari vrh. V zadnjih letih s partnerskimi gostišči, ponudniki apartmajskih nastanitev in turističnim kmetijami, kakovostno ureditvijo prog, dodatne ponudbe ter ugodnimi paketnimi cenami, smučišče uspešno konkurira večjim smučarskim centrom.

Stari vrh - 3
Stari vrh - 3 FOTO:

Veliko pozornosti na smučišču posvečajo številnih dodatnim aktivnostim, tekmovanjem in prireditvam. Poleg mednarodno priznanega tekmovanja Pokala Loka za najmlajše smučarje, smučišče na posebej rezerviranem delu smučišča, organizira tudi večje število drugih smučarskih tekmovanj, tako za zasebna podjetja, sindikate kot tudi za ostale organizirane skupine. V zadnjih sezonah se na smučišču odvijajo tudi rekreativna tekmovanja v nočnem smučanju v različnih disciplinah za Srečkov pokal. Vedno bolj obiskan pa postaja tudi že skorajda tradicionalni Smučarski karneval s tekmo v pustnih maskah. Letošnji bo potekal na pustno nedeljo, 2. marca 2014. Z Zavodom ŠKL pa bo letos prvič organiziran ŠKL-jev smučarski dan z DJ-i in glasbenimi gosti na katerem pripravljamo veliko zabave, smučarskih iger in tekmovanj za mlade ter mlade po srcu.

 

Stari vrh - 5
Stari vrh - 5 FOTO:

Za najmlajše smučarje bo med zimskimi počitnicami potekalo več smučarskih tečajev. Tudi letos po zelo ugodni ceni. Ostali pa si bodo lahko privoščili test smuči v testnem centru Stari vrh. Prav tako pa je na smučišču poskrbljeno za tiste brez opreme, saj si opremo znanih blagovnih znamk po ugodnih cenah lahko izposodijo v izposojevalnici pri spodnji postaji šestsedežnice.

Smučarje vabimo, da preverijo številne ugodnosti, popuste ter pakete na spletni strani www.starivrh.si in se tudi med letošnjimi počitnicami pridružijo številnim zadovoljnim smučarjem na Starem vrhu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni