Zimski športi

VIDEO in FOTO: Soukalova presenetila na Pokljuki

Pokljuka, 14. 12. 2012 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čehinja Gabriela Soukalova je zmagovalka sprinterske preizkušnje svetovnega pokala na Pokljuki. Najboljša slovenska predstavnica na tekmi je bila Teja Gregorin, ki je tekmovanje končala na 28. mestu.

Češka biatlonka Gabriela Soukalova (22:09,8/0) je zmagovalka današnje sprinterske preizkušnje na 7,5 km za svetovni pokal na Pokljuki. Drugo mesto je zasedla Nemka Miriam Gössner (+2,1/2), tretje pa Belorusinja Nadežda Skardino (+30,1/0). Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 28. mestu (+1:21,2/2). Sanj o dobrem rezultatu je bilo konec že po prvem strelskem nastopu, ko je zgrešila dve tarči in tako ni uspela več slediti najboljšim.

"Lahko rečem, da je bila današnja tekma zelo zahtevna, proga je bila zelo težka, saj že ves dan sneži. Zato je bila proga počasna, a tudi na tej počasni progi se je treba znajti, jaz se danes nisem. Ne na progi, ne na strelišču. Rezultat je pač tukaj, sprejeti ga moram in iti jutri na tekmo s trezno glavo naprej," je dejala Gregorinova. Za slabši prvi strelski nastop je bila kriva tudi trema: "Če po pravici povem, me je bilo malo strah, en naboj ne vem, kam je šel, drugi pa je bil čisto moja napaka. Tako da lahko rečem, da je bilo mogoče premalo zbranosti, imela sem malo treme, a to ni razlog, da bi morala iti dva naboja mimo."

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO: Damjan Žibert

V zahtevnih vremenskih pogojih je spodletelo še nekaterim favoritinjam za zmago, predvsem prvo streljanje pa je hitro prineslo velike razlike med najboljšimi. Na tekmi sta nastopili še dve slovenski biatlonki: Andreja Mali (+2:02,7/1) je zasedla 47., Lili Drčar (+6:29,7/6) pa 98. mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ponosen_na_24ur
14. 12. 2012 17.26
+1
A mogoče kdo ve zakaj Domracheva ni nastopila?