Zimski športi

Sodniki Plušenku 'vzeli' zlato?

Praga, 17. 04. 2010 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski umetnostni drsalec Jevgenij Plušenko ne more preboleti poraza na olimpijskih igrah v Vancouvru. Prepričan je, da so mu sodniki odvzeli zlato odličje.

Ruskega umetnostnega drsalca Jevgenija Plušenka v bližnji prihodnosti čakata operaciji kolena in zapestja, zaradi česar bo najbrž izpustil obe veliki prvenstvi prihodnje leto, evropsko in svetovno. V intervjuju za sobotno izdajo praške Mlade fronte Dnes je izlil bolečino, ko so ga sodniki po njegovem mnenju prikrajšali za olimpijsko zlato.

Jevgenij Plušenko
Jevgenij Plušenko FOTO: Reuters

Plušenko se je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru moral zadovoljiti s srebrom, boljši od njega je bil Američan Evan Lysacek. Čeprav je izvedel brezhiben skok s štirimi obrati, so sodniki več točk namenili njegovemu ameriškemu tekmecu. "Izvedel sem najtežji skok in če vprašate ljudi, prav vsi pravijo, da bi moral v Vancouvru zlato kolajno dobiti jaz," se Rus tudi po dveh mesecih po koncu olimpijskih iger še ni mogel sprijazniti z 'zgolj' srebrom.

Zahtevni operaciji navkljub namerava Plušenko vse svoje moči usmeriti v nastop na zimskih olimpijskih igrah, ki bodo čez štiri leta v ruskem Sočiju. Olimpijske revanše ne bo izpustil za nič na svetu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unja1.m
17. 04. 2010 17.44
srebrno naj spremeni v zlato,posuto z diamanti, pa bo shiebal amerikanca
Kazzo
17. 04. 2010 17.30
to je že vsem znano, da američanom na velikih tekmovanjih gledajo skozi prste...tu in tam se najde kakšen ameriški športnik ki sam prizna goljufijo in mu odvzamejo medalje...ampak to so le redki