Zimski športi
Oglas

Smučarski čevelj FREEMOTION

Ljubljana, 11. 12. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Že dve leti uporabljam smučarski čevelj FREEMOTION® in še nikoli nisem imel na nogah boljših in bolj funkcionalnih karving obuval." To so navdušujoče besede dolgoletnega trenerja avstrijskega državnega smučarskega moštva prof. Heinza Petanjeka, ki aktivno sodeluje pri testiranjih in vodenju smučarske šole FREEMOTION.

FREEMOTION
FREEMOTION FOTO:
Smučarski čevelj FREEMOTION® prinaša vrsto inovacij in sprememb na področju alpskega smučanja. Zasnovan je tako, da uporabniku zagotavlja maksimalen užitek in udobje hkrati, kar do zdaj ni bilo običajno. Pomeni manjkajoči člen pri karving slogu. Smuči za karving so bile razvite že pred več kot desetletjem, vseskozi je bilo obuvalo trden čevelj (kot mavec), do danes. Ekipa »starih mačkov« (K. Hilgath, H. Petanjek) pa je to definicijo z razvojem FREEMOTION® spremenila za vedno.
Čevelj je zelo gibljiv, vendar hkrati dovolj trden, da omogoča udobje in varnost. Zunanja plast smučarskega čevlja je izdelana iz prožnega poliuretana, notranji del pa je oblazinjen in zasnovan tako, da ga zelo enostavno izvlečemo. S pomočjo nateznega zavezovanja se čevelj optimalno prilagodi skoraj vsaki nogi, brez nevšečnega tiščanja in bolečin. Podplat je iz zelo udobnega, stopalu primernega materiala. Peta obuvala je iz nedrsnega PU-materiala in ob obrabi zelo enostavno zamenljiva.
FREEMOTION
FREEMOTION FOTO:
Stabilnost in varno oporo dosegajo s pomočjo materiala exo-frame, ki je sestavljen iz ojačanih poliamidnih vlaken. Tako ergonomsko odličen prenos moči omogoča večji nadzor nad vožnjo z majhno uporabo moči. Material exo-frame je integriran s kovinsko vzmetjo (power-string-control), s katero prenaša »ukaze vodenja« na smuči in podlago, kar je idealno za dinamično in sproščeno vožnjo po celotnih robovih smuči brez nenadzorovanega zdrsa, saj se težnost pritiska na smučko prenese iz sprednjega dela smučke (pri običajnem čevlju) na sredino in tako uporabimo celotni rob smuči. Svoje zavoje in stil lahko tako upravljamo, izboljšujemo in naše noge se ob tem ne utrudijo.
Ker smučarski čevelj omogoča svobodno gibanje in hkrati varno oporo, nič ne ovira prožnosti skočnih sklepov, stopal in prstov. Z veliko manj upora proti goleni se je možno upogniti v globok počep, kar daje veliko gibalnega prostora za pravi karving naklon.
Brezstopenjsko nastavljiva zaponka se odpre z eno potezo, zaradi zadrge in nateznega zavezovanja notranjega čevlja pa pridobimo večjo odprtino, kar nam omogoča izredno lahkotno obuvanje in sezuvanje ter udobnost pri hoji ali krajšem počitku ob smučišču.
Načrtovalec Kurt Hilgarth iz Avstrije je eden najuspešnejših razvojnih zanesenjakov zimske opreme na svetu. Zasnoval je smučarske čevlje za vrsto zmagovalcev in uspešnih alpskih smučarjev in smučark tako na svetovnih pokalih kot na olimpijskih igrah. Z razvijanjem in načrtovanjem se ukvarja že več kot 22 let.
Prof. Heinz Petanjek, ki testira in podaja dodatna strokovna mnenja, je bil 13 let trener avstrijskega državnega smučarskega moštva in je priznan smučar v ZDA in Evropi. Zasnoval je tudi smučarsko šolo FREEMOTION®, v kateri zagotavlja hitro učenje smučanja, kot do zdaj še ni bilo mogoče.
FREEMOTION® tehta pri velikosti št. 41 pribl. 1,65 kg in je izdelan za moške v črni barvi, za ženske pa v beli.
FREEMOTION
FREEMOTION FOTO:

1. Napenjalec za centralno zategovanje čevlja
2. Notranjost čevlja - odlično udobje
3. Inovativni sistem nadzora moči z vzmetjo: MOČ-OPRIJEM-NADZOR
4. Ergonomsko oblikovan čevelj za popolno prilagajanje
karving smučki
5. Zunanjost je sestavljena iz najkakovostnejših materialov

Letos je FREEMOTION tudi zmagal z nagrado ISPO brandnew za najboljšo inovacijo leta.





Z veseljem jih bomo preizkusili tudi z vami, za vse dodatne informacije obiščite našo spletno stran www.freemotion.si ali pa nam pišite na miha.kovac@freemotion.si

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1