Zimski športi

Marguč po tretjem mestu razkril: To progo v Moskvi sem sovražil!

Moskva, 30. 01. 2016 23.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnem slalomu v Moskvi osvojil tretje mesto, potem ko je v malem finalu premagal Edwina Cora. Zmage se je veselil Italijan Roland Fischnaller, ki je v finalni vožnji premagal Avstrijca Benjamina Karla.

Marguč je po letu 2011 v Moskvi znova stopil na stopničke.
Marguč je po letu 2011 v Moskvi znova stopil na stopničke. FOTO: Damjan Žibert

Celjan Rok Marguč je zasedel tretje mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni, s tem pa tudi najboljša slovenska. To so bile zanj pete stopničke v karieri, tretjič je zasedel tretje mesto. Marguč, ki je bil v Moskvi leta 2011 že drugi, se je prav v vseh dvobojih pomeril z Italijani, najprej je premagal Aarona Marcha, nato Mirka Felicettija, v polfinalu ga je zaustavil Roland Fischnaller, v malem finalu pa je bil boljši od Edwina Corattija. Brez finala sta v ruski prestolnici ostala Tim Mastnak, ki je zasedel 28. mesto, in Jure Hafner, ki je bil diskvalificiran. "Končno mi je tudi na tej specifični tekmi uspelo priti med najboljše. Doslej te tekme nisem maral, lani sem celo rekel, da v Moskvo ne bom več nikoli potoval. Res, da sem bil v Moskvi že drugi, a na drugi progi, to pa sem sovražil. Od zdaj je ne bom več," je po tretjem mestu povedal Marguč. 

"Mislil sem, da sem celo povozil vratca, dolgo nisem vedel, kdo je zmagal. Ko sem videl, da sem jaz, mi je odleglo. Dve leti sem potreboval, da sem se spet uvrstil na zmagovalni oder, škoda pa, da se nekaj takega ni zgodilo že pred tednom na Rogli. A, kar je bilo, je bilo, ne bom se obremenjeval niti z dejstvom, da sem prepozno zamenjal opremo, prepozno sem se vrnil na lansko. Glavno, da sem potrdil, kar sem spoznal na Rogli, se pravi, da sem lahko hiter. Samozavest se mi je močno povečala, škoda, da mi ne preostane več veliko tekem, da to izkoristim," je nad dejstvom, da bosta v sezoni le še dve tekmi svetovnega pokala, nekoliko potarnal Marguč.
 

Pri ženskah sta za dvojno zmago Švice poskrbeli Patrizia Kummer in Ladina Jenny, tretja je bila Čehinja Ester Ledecka.

Rok Marguč je na krilih slovenskih športnikov po dolgem času znova stopil na stopničke.
Rok Marguč je na krilih slovenskih športnikov po dolgem času znova stopil na stopničke. FOTO: Damjan Žibert

Končni vrstni red:
1. Roland Fischnaller (Ita)
2. Benjamin Karl (Avt)
3. Rok Marguč (Slo) 
4. Edwin Coratti (Ita)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

potepuhinja
30. 01. 2016 20.36
+4
Še Emo ste pozabili
quogajer
30. 01. 2016 18.50
+12
bravo iskrene česttke vsem športnikom za njihove uspehe,še enkrat so dokazali ,da je nanje lahko Slovenija ponosna
Paštašutar
30. 01. 2016 18.16
+16
BRAVO BRAVO!!!
SENCA2X
30. 01. 2016 18.38
+14
Še ene stopničke,bravo tudi tebi MARGUČ!