Zimski športi

Slovenska mešana ekipa peta, Prevc tretji najboljši posameznik

Falun, 22. 02. 2015 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska mešana skakalna ekipa Maja Vtič, Nejc Dežman, Špela Rogelj in Peter Prevc je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Falunu osvojila peto mesto. Zmagali so Nemci pred Norvežani in branilci naslova Norvežani.

Slovenci so s petim mestom izpolnili cilj, zadan pred odhodom na SP. Posebej razveseljiv pa je bil dosežek Petra Prevca, ki je med vsemi nastopajočimi v seštevku dveh skokov zasedel tretje mesto za Nemcem Severinom Freundom in Norvežanom Runejem Velto ter se odkupil za slabši sobotni nastop.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Reuters

"Ekipne tekme so nekaj posebnega. Vsi, ki so bili danes pred nami, so imeli po dve skakalki med top 10, česar mi nismo imeli in glede na to smo se dobro borili. Sploh pa sem zadovoljen sam s sabo, saj sem močno dvignil nivo do sobote," je dejal Prevc in dodal, da je dobrodošlo, da je našel boljše občutke: "Na tem lahko gradim naprej. To mi bo dalo več sproščenosti in umirjenosti in že jutri se ne bom več spraševal, zakaj se kaj ne izide."

Tekma je imela izredno zanimiv razplet. O zlati medalji sta odločala svetovni prvak na srednji napravi Rune Velta in Nemec Severin Freund, ki ga je Velta v soboto premagal za vsega 0,4 točke. V predzadnjem skoku finala je Velta pristal pri 95,5 metra, Nemec pa je od sotekmovalcev podedoval vsega 0,6 točke prednosti in prav tako potreboval odličen skok. Dolžina 96 metrov je zadostovala za zmago in prednost 2,3 točke pred Norveško.

Ob Freundu so za Nemčijo, ta je na premieri na prejšnjem prvenstvu osvojila bron, nastopili še svetovna in olimpijska prvakinja Carina Vogt, Richard Freitag in Katharina Althaus. "Noro. Dvoboj je bil tako napet, nato pa je Severin prav na koncu pokazal tak skok," je po zmagi povedala 18-letna Althausova.

Slovenci so v primerjavi s prejšnjim prvenstvom v Italiji napredovali za tri mesta. Odzivi v slovenskem taboru so bili različni. "Nismo zadovoljni. Pričakovali smo boljše skoke, z boljšimi skoki pa bi bil tudi končni izid boljši. Od deklet sem videl en dober skok. To je bil skok Špele. Maja se na tej skakalnici ni znašla. Radi bi naredili več, a nam ni uspelo," je po tekmi povedal ženski trener Stane Baloh. "To je ta trenutek naša realnost. Če pogledamo rezultate skoki celo sezono, je to to. Peter je res delal precej boljše skoke, Nejc en skok in to nam je prineslo peto mesto," pa je dejal moški trener Goran Janus, ki bo po skakalce zdaj pripravil na tekmo na veliki skakalnici.

Izidi:
- smučarski skoki, mešane ekipe:
1. Nemčija 917,9 točke
2. Norveška - 2,3
3. Japonska 29,6
4. Avstrija 48,4
5. Slovenija 49,5
6. Rusija 126,1
7. ZDA 128,6
8. Francija 144,7
...
9. Italija
10. Finska
11. Češka

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lidija Polanec
22. 02. 2015 19.49
-1
Bodo,ampak jutri!
bossanoga
22. 02. 2015 19.22
+22
"Slovenska mešana skakalna ekipa Maja Vtič, Nejc Dežman, Špela Rogelj in Peter Prevc je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Falunu osvojila peto mesto. Zmagali so Nemci pred Norvežani in branilci naslova Norvežani." SUPER NOVICA! A lahko poveste, kdo je bil tretji? Al pa še tega niste sposobni.
vikson
22. 02. 2015 21.47
+4
i141
23. 02. 2015 09.00
+2