Zimski športi

Slovenska biatlonska štafeta 6., zmaga Franciji

Östersund, 30. 11. 2014 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Na mešani štafetni biatlonski tekmi svetovnega pokala je v Östersundu slovenska četverica zasedla šesto mesto, zmagala je francoska štafeta. Slovenija je bila v igri za stopničke, a se Jakovu Faku na zadnjem streljanju ni izšlo po načrtih.

Slovenska biatlonska štafeta v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak je na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v Östersundu osvojila šesto mesto v obračunu mešanih štafet na 2 x 6 in 2 x 7,5 km. Zmagala je Francija, ki je v finišu prehitela Norveško in Nemčijo. Po treh predajah je bila Slovenija druga, pred tem je Gregorinova "pokrila" vse tarče, kot prva je Malijeva zgrešila trikrat. Zelo hiter je bil Bauer, ki je zgrešil dve tarči, a je nekaj časa celo vodil, ob zadnji predaji pa je bila Slovenija druga za Češko. Zadnji je bil na vrsti Fak, ki pa je zgrešil štiri strele, moral v kazenski krog in s tem zapravil boljšo uvrstitev slovenski četverici.

Slovenija je tekmo začela zadržano. Andreja Mali se v smučini in na strelišču ni preveč znašla, s tremi zgrešenimi tarčami je Gregorinovi predala kot 13. s 43,7 sekunde zaostanka za Finsko, ki sta ji bili najbližje Češka in Italija. Gregorinova je nato Slovenijo vrnila v igro za najvišja mesta. S popolnim strelskim nastopom in hitrim tekom je slovensko vrsto popeljala na osmo mesto, za vodilno Belorusijo pa je zaostajala 35,3 sekunde. Njen nalet je izvrstno nadaljeval Klemen Bauer, ki je prav tako popolno opravil strelski nastop, po drugem streljanju se je celo znašel v vodstvu. Tega je do predaje prepustil Čehom, a Fak se je nato v odločilne kilometre podal zgolj z 1,7 sekunde zaostanka. Še bolje je Sloveniji kazalo po predzadnjem streljanju. Na njem je Fak sicer pustil eno tarčo nepokrito, a kljub popravi prevzel vodstvo in prišel v izjemnem položaju na zadnje streljanje. V vetru se ni znašel, zgrešil prve štiri strele, tako da je bilo upov za stopničke konec. Fak je sicer do konca tekme prehitel štiri tekmece in prišel do končnega šestega mesta, za zmagovalcem pa zaostal 45,5 sekunde.

"Šesto mesto je zelo dobro, če ne celo odlično za nas. Zaostanek je bil majhen, konkurenca je taka, da je 12, 13 ekip sposobnih priti na stopničke. Mislim, da moramo biti zadovoljni s tem, saj smo bili do zadnjega Jakovovega strelskega nastopa v igri za vrh," je nastop slovenske štafete pokomentiral šef reprezentance Uroš Velepec.

Slovenska biatlonska štafeta
Slovenska biatlonska štafeta FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
1. Francija 1;15:05,5 (0+11)
(Anais Bescond, Anais Chevalier, Simon Fourcade, Martin Fourcade)
2. Norveška + 0,2 (1+11)
3. Nemčija 0,2 (0+9)
4. Ukrajina 31,6 (0+14)
5. Italija 45,2 (2+9)
6. Slovenija 45,5 (1+9)
(Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer, Jakov Fak)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
30. 11. 2014 19.13
Velepec : če se boste vedno zadovoljevali z drobtinicami ...bodo najvišja mesta nedosegljiva
Amritaya
30. 11. 2014 17.58
+3
Upam, da se je Bauerju odprlo in bo še naprej tako streljal...
Žmerar
30. 11. 2014 17.05
+6
Žal mi je bilo zadnjega streljanja! Vendar OK napredujemo prevdsem Bauer in Gregorinova sta bila fenomenalna, Fak pa je ostal dolžnik.
Trend01
30. 11. 2014 17.25
+4
Upam, da niso samo slučajno tako dobro streljali in upam, da je Jakov slučajno tako streljal....