Zimski športi

Skakalna tekma v Lillehammerju odpovedana

Lillehammer, 14. 03. 2017 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekma za svetovni pokal smučarjev skakalcev v Lillehammerju je bila po 26 tekmovalcih zaradi premočnega vetra odpovedana. Nastopila sta le dva slovenska predstavnika, Anže Lanišek in Jernej Damjan. Poleg omenjenih, ki sta skakala v slabih razmerah, so bili na startu še trije Slovenci; Jurij Tepeš in Peter ter Domen Prevc.

Jernej Damjan
Jernej Damjan FOTO: Damjan Žibert

Prva serija je bila najprej prestavljena za pol ure. Norveški organizatorji so se morali za ta korak odločiti zaradi premočnega vetra, zaradi katerega so morali že pred tem odpovedati poskusno serijo. Veter je pihal tudi prek sedmih metrov na sekundo, nato pa se je zelo hitro umiril in tekmo so lahko začeli. Toda že ob skoku Laniška, dvajsetega po vrsti, je veter iz strani začel pihati tudi s tremi metri na sekundo in prvi slovenski skakalec na tekmi je moral zapustiti startno rampo, ko se je prižgala rdeča luč. Ko so ga čez nekaj minut spustili, je poletel visoko nad hrbtišče olimpijske skakalnice in se je nato komajda ujel, da pri skrajšanem skoku in med nihanjem smuči po sunkih od strani v drugem deli leta ni padel. Med številnimi, ki so se morali umakniti s starta, preden so dobili zeleno luč, je bil tudi Jernej Damjan, petindvajseti po vrsti. Ko je Damjan po dolgem čakanju pristal pri vsega 75 metrih, je zaradi slabega vetra v ciljnem delu jezno snel čelado z glavo in zmajeval, rekoč: "To ni fer." Nato je skočil le še en skakalec, preden je vodja skakalnih tekmovanj Fis Walter Hoffer peš šel iz vrha skakalnice proti dnu, kjer je bil pol ure pozneje posvet, po katerem so povedali, da tekme ne morejo nadaljevati. Vodil je Avstrijec Marku Schiffner (137,5 m, 126,2).

Norveška turneja se bo nadaljevale v Trondheimu s sredinimi kvalifikacijami, vremenska napoved tudi ni dobra, in četrtkovo tekmo. Končala se bo v Vikersundu, kjer bodo v petek kvalifikacije, v soboto ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bema1201
15. 03. 2017 14.03
+1
Če bi prišlo do poškodb bi moralo vodstvo tekmovanja kazensko odgovarjat, potem bi malo razmislili v kakšnih pogojih spuščat tekmovalce. To se ne dogaja samo pri skokih ampak tudi v smučanju, v hitrih disciplinah kjer ravno tako spustijo tekmovalce na neprimerno pripravljene proge. Ravno zaradi tega je toliko smučark in smučarjev poškodovanih odgovarja pa nihče.Važen je samo denar, zdravje športnikov je drugotenega pomena, zato bi morali imeti športniki in trenerji glavno besedo ne pa vodstvo tekmovanja.
Karantanija
15. 03. 2017 09.25
+4
Iz takih situacij se lahko rešijo samo VELIKI športni junaki! Bilo je srhljivo, srečni smo tudi mi, da se je dobro izteklo! Sedaj vidimo, da skakati res ni šala. Naj se malo zamislijo tisti, ki na teh portalih grdo komentirajo o tem športu in naših junakih! Srečno danes, jutri - vedno!
cefre
14. 03. 2017 21.44
+6
Zanimivo, da imajo z vetrom zmerom težave prireditelji na na Norveškem! Ali je to trmoglavost prirediteljev ali nesposobnost in morilska sla vodij, se pa človek že resno vprašuje. Bo res moral kdo od skakalcev dobiti hude poškodbe, da bodo prenehali z trmoglavostjo?
Karantanija
15. 03. 2017 09.26
+2
Včeraj se mi je zdelo, da rinejo z glavo skozi zid in prav čakajo, da se bo nekomu res nekaj hudega pripetilo. Če bi bil jaz trener, ne bi dovolil, da skočijo!