Zimski športi

Shiffrinova: Tina premočno vodi, Maria in Lindsey pa sta močni tekmici!

Semmering, 31. 12. 2012 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ameriški smučarski navdušenci so presenečeni nad izjemnimi dosežki komaj 17-letne Mikaele Shiffrin. Mladenka upa, da je z leti ne bodo primerjali z Lindsey Vonn, ampak govorili o eni in edini Mikaeli Shiffrin.

Ameriški smučarski navdušenci stiskajo pesti, da bi se štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Lindsey Vonn kar najhitreje vrnila na bele strmine, kjer jo ta hip uspešno 'nadomešča' komaj 17-letna Mikaela Shiffrin. V avstrijskem Semmeringu je pokazala dobro veleslalomsko formo, po zmagi na slalomski preizkušnji v Äreju pa je na zadnji tekmi svetovnega pokala po spodbudnem prvem teku ostala brez uvrstitve. Kljub vsemu še naprej velja za pravi mali fenomen, saj že kot rosno mlada posega po vrhunskih rezultatih. "Pred začetkom sezone nisem imela prav nobenih pričakovanj. Garala sem in upala, da bo to prineslo kakšen vrhunski rezultat,'' je po slalomski preizkušnji za 24ur.com dejala tekmovalka iz Kolorada, ki si je ob božiču zaželela, da bi se ji kar najhitreje v Evropi pridružila brat Taylor in oče Jeff, mama Elisabeth pa je tako ali tako na vsaki letošnji tekmi ob njej.

Američanka Mikaela Shiffrin je prvo slalomsko zmago dočakala v Äreju.
Američanka Mikaela Shiffrin je prvo slalomsko zmago dočakala v Äreju. FOTO: Reuters
"Nisem presenečen nad njenimi letošnjimi rezultati. Ona je garač, zadnjih 15 let je veliko delala za dosego cilja. Izpostavil bi predvsem, da je imela zelo dobre pogoje za trening, vseskozi so jo spremljali dobri trenerji, po vsakem treningu pa je imela pred seboj jasen cilj, povezan z vrhunskim rezultatom. Vedno se trudi narediti še boljši zavoj,'' je o svoji hčeri nadaljeval oče Jeff in dodal: "Zelo rada zmaguje, še raje pa vrhunsko smuča. Četudi ne zmaga, samo da je smučanje odlično. Menim, da gre za šport, kjer ni možno najti perfektnega smučarja. Vsak zavoj je lahko namreč boljši, bolj idealno odpeljan. Prepričan sem, da lahko, če bo vse v najlepšem redu, čez dve do štiri leta blesti v tehničnih disciplinah, za odlične rezultate v hitrih disciplinah pa bo potrebovala še kakšno leto več.''

Shiffrinova je na Semmeringu veleslalom končala na 8. mestu.
Shiffrinova je na Semmeringu veleslalom končala na 8. mestu. FOTO: Damjan Žibert

Nanjo gledajo kot na novo Lindsey ...
"Laska mi, ko me kdo primerja z Lindsey Vonn. Gre za eno mojih največjih vzornic. Škoda, da je ni bilo na Semmeringu, saj predstavlja poseben navdih zame. Upam, da me v prihodnjih letih ne bodo več primerjali z njo, ampak da bodo vedeli, da sem ena in edina Mikaela Shiffrin,'' je o primerjavi z Vonnovo, ki zaradi bolezni trenutno ne bije bitke z Mazejevo za veliki kristalni globus, dodala ameriška najstnica in se dotaknila tudi bitke za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala: "Težko je kar koli napovedovati. Sezona še zdaleč ni končana. Tina premočno vodi, Maria in Lindsey pa sta zelo močni tekmici. Težko kar koli napovem.'' Nekoliko bolj jasen je bil njen oče Jeff, ki na vrhu vidi le eno tekmovalko: "Ta hip Tina Maze nima konkurence. Premočna je. Želimo ji vse najboljše.''

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alesgute
01. 01. 2013 17.29
+6
kaka groza da še ni monika javla
kitzbil
01. 01. 2013 21.04
MayaKaty
31. 12. 2012 21.32
+14
Mikaela je super! :-)
Kozorog123
31. 12. 2012 18.55
+44
Nej ji malček začnejo težit z doping kontrolo... Tako kot naši Tinci že pol letošnje sezone :D
neopredelen
31. 12. 2012 18.17
+44
monika se še ni javla!
TRUMPP
31. 12. 2012 18.26
+65
Monika žaluje, ker bo sama silvestrovala. Brez Lindsey.
retropil
31. 12. 2012 18.27
-32
NejkoSLO
01. 01. 2013 11.05
+10