Zimski športi

Schildova z 'lisice' k Benniju v Schladming

Kranjska Gora, 22. 01. 2012 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Niz nepremagljivosti avstrijske slalomske šampionke Marlies Schild je zaključen. Na tekmi Zlate lisice je tekmovanje končala po nekaj zavojih in v 14. sekundi zapeljala s proge, ki jo je zakoličil Slovak Timo Zuzula.

Pet slalomskih preizkušenj svetovnega pokala in pet zmag. Takšen je bil izkupiček vodilne tekmovalke v slalomskem seštevku svetovnega pokala Marlies Schild do nastopa na kranjskogorski preizkušnji, kjer je morala po 14 sekundah končati svoj izjemni niz. Izkušena Avstrijka, ki jo krasi prefinjena slalomska tehnika, je s preveliko hitrostjo pripeljala v kombinacijo vratic in odstopila. "Naredila sem napako, kombinacijo količkov sem napačno ocenila, zato sem odstopila. Se pač zgodi, sedaj ne morem popraviti ničesar več," je po odstopu povedala specialistka za tehnični disciplini iz Admonta, ki se bo z ekipo vrnila domov in poskušala do naslednje preizkušnje kar najbolje izkoristiti trenutne pogoje.

Marlies Schild nad odstopom ni bila posebej razočarana, z mislimi pa je že pri naslednji slalomski preizkušnji.
Marlies Schild nad odstopom ni bila posebej razočarana, z mislimi pa je že pri naslednji slalomski preizkušnji. FOTO: Damjan Žibert

"Veselim se naslednjih preizkušenj," je dodala 30-letnica, ki se bo za kratek čas preselila v Schladming, kjer bo na sporedu tradicionalni moški slalomski spektakel. Tam bo stiskala pesti za svojega zaročenca Benjamina Raicha: "Veselim se te tekme vsako leto posebej in tudi letos mi urnik tekmovanj dopušča, da ga spodbujam iz ciljnega izteka."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zalicaaa
25. 01. 2012 22.27
+1
Važn, daj bla Tina četrtaa! ;)
Audy
22. 01. 2012 13.28
+3
Schladming bo v torek, upam na lepo vreme in 60000 folka.
Schumacher1
22. 01. 2012 13.26
+7
Čestitke Schildovi in Tini :)