Zimski športi

Schildova lovi Vreni Schneider

Zagreb, 04. 01. 2012 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijska alpska smučarka Marlies Schild je nanizala peto zaporedno slalomsko zmago v letošnji sezoni. Tako tudi po najdaljši preizkušnji v svetovnem pokalu ostaja sama na vrhu seštevka, Črnjanka Tina Maze pa je tista, ki se ji je v Lienzu in Zagrebu uspela najbolj približati.

Slalomski seštevek svetovnega pokala v alpskem smučanju pri dekletih kroji Avstrijka Marlies Schild, ki letos praktično ne spusti konkurentk blizu. Razlike med njo in drugouvrščenimi tekmovalkami so namreč izjemno velike, na zadnji tekmi svetovnega pokala v Zagrebu pa je 30-letnico in Tino Maze ločila kar sekunda in štiri desetinke. To je že 32. slalomska zmaga tekmovalke iz Admonta, pred njo pa je po številu zmag v najbolj tehnični disciplini alpskega smučanja le še legendarna Švicarka Vreni Schneider.

"Fantastično je nanizati pet zmag zapored, hkrati pa je lepo pisati smučarsko zgodovino. Do naslednje preizkušnje imam 14 dni časa za pripravo in upam, da tekma v Mariboru bo, saj še vsi dobro pomnimo lansko leto, ko je tekma odpadla," je po novi zmagi v slalomski konkurenci povedala zaročenka vsestranskega avstrijskega smučarskega šampiona Benjamina Raicha in razkrila razlog tako dobre sezone: "V prvi vrsti je treba poudariti, da smo poleti trenirali zelo dobro. Hkrati pa je delček uspeha odvisen tudi od želje in vsako tekmo želim voziti bolje, hitreje. Neverjetno, kako zelo dobro mi gre."

Tina Maze (desno) je bila na zadnjih dveh slalomskih preizkušnjah najbližje Marlies Schild.
Tina Maze (desno) je bila na zadnjih dveh slalomskih preizkušnjah najbližje Marlies Schild. FOTO: Damjan Žibert

Schildova je tako postala rekorderka po številu kron na zagrebški preizkušnji svetovnega pokala, saj je to njena že četrta zmaga na Rdečem spustu, torej tudi četrta krona snežne kraljice. "Imam posebno mesto za odličja, pokale in priznanja in tam bom odložila tudi četrto krono," je dodala avstrijska šampionka, ki pa vsaj za zdaj ne razmišlja o nastopanju v kateri drugi smučarski panogi. Če bi denimo tekmovala tudi v hitrih disciplinah, bi se lahko v prihodnje vmešala tudi v boj za veliki kristalni globus, namenjen skupni zmagovalki svetovnega pokala: "Rada delam tisto, kar počnem najbolje in zaenkrat o hitrih disciplinah ne razmišljam."

Tina smuča zelo dobro …
Na novinarski konferenci po preizkušnji svetovnega pokala na Sljemenu pa se je avstrijska serijska zmagovalka dotaknila tudi najresnejše konkurentke v bitki za zmago na naslednjih slalomskih tekmah Tine Maze: "Tina smuča odlično in upam, da bo s svojimi vožnjami na naslednjih tekmah skušala zaustaviti njene nalete in tako nadaljevati niz nepremagljivosti."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

meglic91
04. 01. 2012 10.11
+10
upam da bodo v mariboru dobro pripravili progo.....čeprav maribor ni znan da bi ravno dobro pripravili progo je pa tudi res da imajo dosti težav z vremenom