Zimski športi

Schaffer zapušča slovenske alpince

Ljubljana, 13. 04. 2012 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Glavni trener moške ekipe za hitre discipline Burkhard Schaffer nepreklicno odstopa s položaja trenerja. Podrobnosti njegovega slovesa niso znane, nobena skrivnost pa ni, da ni bil v najboljših odnosih s posamezniki iz reprezentance.

Burkhard Schaffer
Burkhard Schaffer FOTO: Damjan Žibert

Strokovni svet panoge za alpsko smučanje je na svoji zadnji seji k odstopu pozval glavnega trenerja moške ekipe za hitre discipline Burkharda Schafferja. Ta je danes sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta glavnega trenerja. "Za menoj je lepa in dobra izkušnja. Vesel sem, da sem jo lahko doživel. Dosegli smo nekaj odličnih uspehov, žal pa tudi kakšen neuspeh, kar je sestavni del športa. Na žalost mi ni uspelo, da bi delo in rezultate iz svojih prvih dveh let prenesel tudi v preteklo sezono. Rad bi se zahvalil Smučarski zvezi Slovenije, ki mi je omogočila optimalne pogoje za delo, ki pa mi jih v tej sezoni ni uspelo unovčiti v rezultatskem smislu," je po odstopu povedal avstrijski strokovnjak.

Ob tem dodajmo, da je bila zgodba na finalu svetovnega pokala v Schladmingu še nekoliko drugačna, saj je Avstrijec na delu v Sloveniji razlagal, da ima velike načrte s slovenskimi smučarji. Čeprav ni hotel govoriti o olimpijskih igrah v Sočiju, pa je bil prepričan, da bo z njimi sodeloval na svetovnem prvenstvu v Schladmingu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
13. 04. 2012 22.03
+2
Na žalost v Sloveniji ne SZS ne klubi, niso v stanju izobrazit trenerjev. Le ti so po večini plačani od staršev in seveda plešejo na njihovo muziko !
flum
13. 04. 2012 16.52
+0
Takih rezultatov, kot pod Burkijem, naši fantje ne bodo več dosegal. Res je biv včasih mal grob, kar pa razvajenim slo smukačem ni bilo pogodu. Hvala Burkiju, fantje pa naj se mal zamislijo !
Damoklej
13. 04. 2012 15.21
+6
ALELUJA!!! Zdaj pa domači um nazaj, pa naj ga plačajo vsaj pol kot Sepla.