Zimski športi

Šarabonov sanacijski načrt obrodil sadove

Kranjska Gora, 31. 01. 2010 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslovni direktor alpskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije je zadovoljen z reševanjem finančne stiske, ki bi pred dobrima dvema letoma skorajda pokončala alpince.

Rezultati slovenskih alpskih smučarjev in smučark so v letošnjem tekmovalnem letu vselej v drugi plan postavljali finančno sliko Smučarske zveze Slovenije, kjer pa naj bi po besedah poslovnega direktorja krovne organizacije Matjaža Šarabona vse potekalo v skladu s sanacijskim načrtom. Dolg izpred nekaj let je namreč zmanjšan, letošnje leto pa naj bi alpske discipline končale z 'le' 100 tisoč evri dolga.

Dva veleslaloma, dve ničli. Ste prejeli kakšen negativni odziv s strani pokroviteljev?
"Zaenkrat ne, čeprav rezultati niso niti malo spodbudni. Glede na to, da imamo pogodbe s pokrovitelji sklenjene do konca olimpijskega obdobja, to ni ravno najboljša popotnica. V pogovore in usklajevanja smo vložili veliko truda in želim si, da se bodo zadeve končale, tako kot smo si jih zastavili."

Matjaž Šarabon
Matjaž Šarabon FOTO: Damjan Žibert

Imajo tekmovalci vse potrebno za razvijanje dobrih rezultatov?
"Slabi rezultati niso posledica slabih treningov, ali pa če želite slabe opreme. Tekmovalci v tehničnih disciplinah imajo namreč zagotovljene enake pogoje kot vse najboljše reprezentance. Tudi ko gre za opremo, je zgodba povsem enaka. Drugače pa je, ko gre za tekmovalce v hitrih disciplinah, saj nimajo takšnih pogojev za treninge kot najboljši na svetu."

V trenutku, ko ste sedli na mesto poslovnega direktorja alpskih reprezentanc ste dejali, da boste intenzivno začeli z iskanjem generalnega pokrovitelja. Kako daleč ste?
"Pogovori tečejo, a imamo smolo, da je zadnje leto in pol gospodarska kriza načela večino potencialnih vlagateljev v slovensko smučanje. Verjamem, da nam bo v najkrajšem možnem času uspelo rešiti tudi to vprašanje."

Kako pa poteka sama sanacija dolgov na zvezi?
"Če bi se dolgovi povečali, bi že zapustil zvezo, tako pa teče vse v skladu z napovedmi. Poravnali smo obveznosti v višini 500 tisoč evrov, po koncu letošnjega tekmovalnega leta pa bo ostalo še približno 100 tisoč evrov dolga. Rad bi poudaril, da v zadnjih sezonah nismo prekoračili proračuna, kar je odločilno vplivalo na sanacijo finančne situacije."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hendikep
31. 01. 2010 12.00
po rezutati sodeč ni videti da imajo najboljše pogoje ali trenerski tim ne dela dovolj dobro.
Javoje
31. 01. 2010 10.33
Ali tudi za Tino Maze velja "Tekmovalci v tehničnih disciplinah imajo namreč zagotovljene enake pogoje kot vse najboljše reprezentance."? Kolikšen del proračuna (če tega ni mogoče povedati v evrih) je letos ŽE PREJELA (stroški treningov in potovanj verjetno niso nizki) Tina Maze oz. kdaj bo javnost izvedela KONKRETNO, s kolkšnimi finančnimi sredstvi jo je - kot edino, ki v ženski konkurenci dosega vrhunske rezultate - podprla Smučarska zveza? Zakaj vedno napetost med Ga. Maze in Smučarsko zvezo? Za šampionske dosežke je pač treba šampionsko plačevati mar ne? "Verjamem, da nam bo v najkrajšem možnem času uspelo rešiti tudi to vprašanje." - torej ni bilo mogoče najti generalnega pokrovitelja, pa čeprav gre za olimpijsko sezono? Zadeva ni bila urejena pred začetkom olimpijske sezone in ni urejena 10 dni pred začetkom olimpijskih iger. Uspeh?