Zimski športi

Rok Šmejic do srebrne medalje

Steamboat Springs, 28. 02. 2015 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rok Šmejic je na SP v telemark smučanju v Steamboat Springsu v kraljevski disciplini klasični telemark osvojil drugo mesto med mladinci, hkrati pa se je prebil na tretje mesto v vseh disciplinah. Njegov uspeh je s petim mestom zaokrožil Jure Aleš.

Med dekleti je bila Špela Mičunovič uvrščena na deseto mesto, Sašo Aleš pa je bil med člani osemnajsti. Rok Šmejic se je odločil, da bo nastopil v obeh kategorijah; člansko preizkušnjo je vzel za ogrevalno vožnjo, kljub temu pa je dosegel odličen čas in petnajsto mesto. "Imel sem dober občutek in teren mi je bil zelo všeč," je povedal po nastopu. Švicarski trenerji so za mladince pripravili celo težjo progo, to pa je bila voda na mlin izjemno razpoloženega Roka Šmejica. S celotno progo je opravil brez napake, suveren pa je bil tudi na skoku.

Rok Šmejic na zmagovalnem odru.
Rok Šmejic na zmagovalnem odru. FOTO: SZS

V cilju se je ura sicer ustavila tri sekunde za domačinom Tannerjem Visnickom, vendar so slednjega strogi sodniki kaznovali s štirimi kazenskimi sekundami. Roka Šmejica je tako premagal le Francoz Matti Lopez. Na tretje mesto se je uvrstil glavni favorit za zmago in tudi končni skupni zmagovalec prvenstva Nicolas Michel iz Švice. Ta je tudi prejel prestižni kipec "Sondre Norheim Trophy", ki ga najboljšim telemark smučarjem podeljuje pokrajina Telemark, od koder tudi izvira ta smučarska tehnika. V boj za medalje se je umešal tudi Jure Aleš, ki po tekmovanju ni skrival razočaranja, a je bil hkrati tudi izjemno vesel za reprezentančnega kolega.

Sezona tekmovanj v svetovnem pokalu se bo nadaljevala v švicarskem Thoynu že prihodnji konec tedna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.