Zimski športi

Putin: Rusija ne bo bojkotirala olimpijskih iger

Moskva, 06. 12. 2017 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dan potem, ko je Mednarodni olimpijski komite zaradi vpletenosti države v dopinške prekrške Rusiji prepovedal udeležbo na olimpijskih igrah, je predsednik Vladimir Putin dejal, da Rusija ne bo bojkotirala iger v Pjongčangu, oziroma da bodo lahko njeni športniki tekmovali pod olimpijsko zastavo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Olimpijske igre brez Rusov
    02:26
    Iz 24UR: Olimpijske igre brez Rusov
  • Iz SVETA: Odločitev o izključitvi Rusije ni politična
    02:22
    Iz SVETA: Odločitev o izključitvi Rusije ni politična

"Mi zagotovo ne bomo bojkotirali iger. Če bodo tekmovalci želeli nastopiti, bo to njihov osebni projekt," je uvodoma dejal predsednik Rusije Vladimir Putin v tovarni avtomobilov v Nižnem Novgorodu, kjer je med drugim najavil tudi svojo kandidaturo na naslednjih volitvah.

"Poglobiti se moramo v dokumente, ki so privedli do te odločitve, in jih analizirati. V vsakem primeru pa mora biti to odločitev olimpijskega komiteja," je poudaril ruski predsednik, nato pa nekaj besed namenil tudi MOK-u.

Posebna komisija Mednarodnega olimpijskega odbora (MOK) je na zasedanju v Lozani sprejela odločitev, po kateri bodo lahko ruski športniki, ki bodo izpolnili kriterije MOK-a, na prihajajočih ZOI v Pjongčangu nastopili le pod olimpijsko zastavo.
Posebna komisija Mednarodnega olimpijskega odbora (MOK) je na zasedanju v Lozani sprejela odločitev, po kateri bodo lahko ruski športniki, ki bodo izpolnili kriterije MOK-a, na prihajajočih ZOI v Pjongčangu nastopili le pod olimpijsko zastavo. FOTO: AP

"Odločitev Mednarodnega olimpijskega odbora je povsem politična. Vsi to vidimo in meni je to povsem jasno," je dejal Putin.

MOK je v torek na zasedanju v Lozani odločil, da bodo lahko ruski športniki, ki bodo izpolnili kriterije MOK-a, na OI nastopili le pod olimpijsko zastavo. Vzrok za takšen ukrep je sistematični in od države podprti doping. MOK-ova komisija je namreč pod vodstvom Samuela Schmida prišla do zaključka, da je Rusija imela sistem manipuliranja z dopinškimi vzorci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ate_ist
06. 12. 2017 22.15
-1
če bodo tekmovalci hoteli nastopit bo to njihov osebni projekt. se pravi da si morajo najti svoje sponzorje, nagrade pa naj jim plača država pod katere zastavo bodo nastopili. po domače rečeno nastopili bodo kot izdajalci
Principat
06. 12. 2017 21.24
+5
jenkiji , ki so to inscinirali in dosegli so pričakovali povsem drugačen odziv ,, ,, Putin jih je MATIRAL ,, seveda da kavbojci in vsi njihovi podaniki to ne bodo priznali , ampak ste umazano igro izgubili ,, amerikanci enako uživajo poživila , vendar jih sistematično izpuščajo in delajo absulutno drugi igre glede pozitivnosti
Viejo cabron
06. 12. 2017 19.36
+3
Putin ti si pameten človek ne pa oni poblajhani Trumpač!
xxdrgregoryhouse
06. 12. 2017 19.15
itak so že pri hokeju zajeball