Zimski športi

Polom Avstrijcev na SP: 'Pritisk je posledica nerealnih pričakovanj!'

Schladming, 12. 02. 2013 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rezultatska kriza avstrijske smučarske reprezentance je velika, zlato odličje je za zdaj pobožna želja, legendarni avstrijski smučar Hermann Maier pa vodstvo zveze opozarja, da je treba tekmovalce razbremeniti, saj smučajo pod pretiranim pritiskom.

Avstrijci so naredili vse in še več, da bi lahko svetu pokazali, kje je mesto alpskim disciplinam. Naredili so vse, da bi svet videl, da lahko alpski cirkus primerjamo z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. Objekt v Schladmingu je bil za zdaj sicer le enkrat popolnoma poln – moški smuk –, sicer pa se število obiskovalcev giblje med 14 in 18 tisoč na dogodek. A ti še zdaleč snežnega stadiona pod progo Planai ne zapuščajo zadovoljni. Še več – vse bolj so razočarani in kritike legend rdeče-belo-rdečih so zelo ostre.

Avstrijci bodo morali na prvo zlato na 42. svetovnem prvenstvu še nekoliko počakati.
Avstrijci bodo morali na prvo zlato na 42. svetovnem prvenstvu še nekoliko počakati. FOTO: Damjan Žibert

Kako zelo slabi so na domačem svetovnem prvenstvu Avstrijci, za visoka merila, ki si jih iz leta v leto postavljajo sami,  pove že veselje ob bronu Romeda Baumanna na superkombinacijski tekmi. Veselil se ga je namreč, kot bi v Schladmingu osvojil dve zlati medalji hkrati. In če se samo spomnimo poklapanega obraza šefa avstrijske stroke Mathiasa Bertholda po vsakem drugem in tretjem mestu moškega dela ekipe v svetovnem pokalu, je skoraj neverjetno, kako zelo so zadovoljni z bronom Baumanna. To še zdaleč ni obliž na smukaško rano, vendarle pa upajo, da bo zanje z delom SP, kjer naj bi kraljeval Marcel Hirscher, slika avstrijske reprezentance lepša.

"Menim, da se mora vodstvo zveze skupaj s stroko zamisliti nad trenutnim stanjem v reprezentanci. Namesto da bi bila ekipa daleč od pritiska in smučala neobremenjeno, so tekmovalcem vcepili pritisk in to na podlagi nerealnih pričakovanj," je na svojem blogu zapisal legendarni Hermann Maier, svoje pa je dodal tudi nekdanji avstrijski smučarski as Stephan Eberharter: "Imamo zelo dobre tekmovalce, vendar je zdaj vprašanje, ali smo jih sposobni vzgojiti v šampione." In medtem ko eden in edini Herminator želi, da bi avstrijski smučarji nastopali pod manjšim pritiskom, je šef ženskega dela smučarske reprezentance naših severnih sosedov dejal: "Zlato na ekipni tekmi je nuja!"

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maday
13. 02. 2013 09.51
+0
Obnašajo se kot Slovenske Komunjare, z glavo čez zid in zaletavajo se kot biki v rdečo coto..
McClain
13. 02. 2013 09.22
-1
najvecje face so pa itak Americani, najboljsa smucarka zal poskodovana, oni pa 2 zlati ze na sredi tekmovanja. To pa dela sproscenost in seveda tempiranje forme na pravi trenutek. Upam da Ted se eno odnese. Vsaj!
XenoSlo
13. 02. 2013 08.58
+2
Naši severni sosedje v svojem stilu.
Kosovir
12. 02. 2013 20.49
+6
Glede nato da imajo Avstrijci kar 37 tekmovalcev na svetovnem prvenstvu bi morali osvojiti tudi največ medalij. Glede na vse skupaj so res zalo slabi in, da veljajo za najbolj smučarsko nacijo na svetu.
IcemaN-X
12. 02. 2013 18.45
+8
maneno48
12. 02. 2013 17.57
+14
BRAVO NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dohtar-SLO
12. 02. 2013 17.12
+17
Kdor visoko leta... ..je pilot!!!
on_solid_ground
12. 02. 2013 17.05
+10
avstrijci za zdaj le dve bronasti medalji, kar tudi ni tako slabo...prav je da se s tem dokaže da tudi iz drugod prihajajo vrhunski tekmovalci...lahko se jim ponesreči recimo ena tekma...zadnji dve leti pa dokazano nimajo neke pretirane premoči proti ostalim