Zimski športi

Priprave na Pokal Vitranc v polnem teku

Kranjska Gora, 09. 11. 2009 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki organizacijskega komiteja Pokal Vitranc so potrdili finančni plan za pripravo in izvedbo tekmovanja za 49. Pokal Vitranc 2010, ki bo 30. in 31. januarja 2010 v Kranjski Gori.

Dela na podkorenski strmini so v polnem teku.
Dela na podkorenski strmini so v polnem teku. FOTO: Pokal Vitranc

Na predlog mandatarja, predsednika OK Pokal Vitranc g. Metoda Dragonje, je bila potrjena spremenjena sestava OK Pokal Vitranc. Te spremembe so podrejene še kvalitetnejšemu delu komiteja. Dosedanjega podpredsednika Antona Albrehta je zamenjal Gregor Benedik, ki mu ta funkcija avtomatsko pripada kot novoizvoljenenemu predsedniku ASK Kranjska Gora. Komisijo za nastanitve je prevzela Nataša Makovec, Mirjana Benedik pa komisijo za program, ceremonije in javna žrebanja.

Na seji je bil potrjen finančni plan v višini prihodkov 1,16 mio EUR in skupnih stroškov tekmovanj za Pokal Vitranc ter finala Evropskega pokala (ki bo v Kranjski Gori in Trbižu marec 2010) v višini 1,15 mio EUR. Nagradni fond za najboljše tekmovalce na Pokalu Vitranc ostaja na enaki ravni kot do sedaj, to je 112.500 CHF po posamezni tekmi. Na seji je bil potrjen sklep glede novih investicij. V letošnji sezoni bosta na smučišču Podkoren obratovala dva nova moderna snežna topov. Večji del sredstev za nakup je prispevala občina Kranjska Gora. Vse ostale investicije so namenjene vzdrževanju obstoječe infrastrukture in objektov.

Generalni sekretar Srečko Medven je OK poročal z jesenskega zasedanja in simpozija Mednarodne smučarske zveze (FIS), Komiteja za svetovni pokal in Evropski pokal ter zasedanja Club5+, ki so bili septembra v Zürichu. OK se je seznanil tudi s pripravami na jubilejno, 50. tekmo Pokala Vitranca, ki bo 5. in 6. marca 2011 v Kranjski Gori. Priprave na prireditev že aktivno potekajo vzporedno s pripravami na 49. Pokal Vitranc.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simona Tomažin
09. 11. 2009 15.31
a tko zgodi bo letos že vitranc?a to pomen da bo tut explosion of fun letos takrat?
rokomavh
09. 11. 2009 13.05
Zadnji čas, da naštimajo reflektorje in Vitranc postane nočna tekma. Naravne danosti so prekrasne, ambient kot ustavarjen za spektakel. Edino s tem, bo Vitranc ostal na programu Svetovnega pokala. Povsod drugje bi to že zdavnaj naredili, le pri nas je treba vprašat vsakega jazbeca, če ga nočna svetloba kaj moti.