Zimski športi

Prevca rezultati čez poletje ne zanimajo

Planica, 23. 07. 2014 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Wisli se bo z ekipno tekmo začela nova sezona poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Na Poljskem bo v sedemčlanski slovenski ekipi tudi junak minule zime Peter Prevc, ki je razkril, da ga čez poletje rezultati ne zanimajo preveč.

Prvi del pripravljalnega obdobja so skakalci posvetili bolj fizični moči, zadnje tedne pa so opravili tudi že veliko skokov na skakalnici. Po besedah trenerjev se pri večini fantov že kažejo obrisi pravih skokov. Eden teh, ki kažejo dobre skoke, je tudi Peter Prevc. Ne nazadnje je zmagal na obeh uvodnih tekmah celinskega pokala v novi sezoni, ki sta bili prvi julijski vikend v Kranju.

Peter Prevc je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojil dve srebrni kolajni.
Peter Prevc je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojil dve srebrni kolajni. FOTO: Damjan Žibert

A kljub temu 21-letnik poudarja, da ga čez poletje rezultati bolj malo zanimajo. "Tako jaz kot drugi fantje iz ekipe smo dobro pripravljeni. Zadnji teden smo stopnjevali formo, tako da upam, da se nam bodo nastopi čez vikend čim bolje izšli. Zadnji dnevi pred odhodom na Poljsko so bili namenjeni še zadnjim tehničnim popravkom in pridobivanju občutkov, da se nam dobri skoki čim bolj usidrajo v glave," je dejal Prevc, ki se na tekmah poletne VN doslej še ni povzpel na zmagovalni oder v posamični konkurenci.

Ne glede na to pa junak minule olimpijske zime poudarja, da ga to, ali bo stal na odru za zmagovalce ali ne, čez poletje ne zanima preveč, saj je namen poletne sezone zgolj dobra priprava za zimsko, ki edina šteje: "Videli bomo, kaj bodo poletne tekme prinesle. Moje želje so predvsem to, da vidim, kje sem, kaj mi manjka in kaj še lahko izboljšam. Ali to pomeni tretje ali 15. mesto, mi je povsem vseeno, najpomembneje je, da dobim občutek, kaj vse moram popraviti do zime."

Skakalce to sezono čakata dve pomembni novosti; ena je nov sistem tekmovanja s tremi serijami, ki ga bodo testirali že na poletni VN, druga pa spremembe pri dresih, saj je Mednarodna smučarska zveza Fis po številnih kolenskih poškodbah, ki jih je prinesla uvedba povsem oprijetih dresov, spet dovolila nekaj tolerance. Za prvo novost je Prevc prepričan, da bo zagotovo povzročila precejšnjo zmedo, drugo novost pa pozdravlja: "Dresi so se za zdaj super obnesli. Čeprav gre zgolj za centimetrsko spremembo, se pri meni osebno to veliko pozna. Nekako imaš občutek, da gre res za večji dres, tako da je res lažje skakati."

Četudi Prevc rezultatskih ciljev, vezanih na poletno VN, nima, pa so same tekme zanj zelo dobrodošle in se jih veseli. "So dober pokazatelj trenutne forme. Poleg tega malo razbijejo monotonost treningov, saj so sicer načrti vadbe zelo podobni. Od aprila, ko sem začel priprave na novo sezono, se treningi zelo ponavljajo in tudi zato so tekme dobrodošle. Poleg tega so tekme lepa priložnost, da dvigneš raven skakanja, testiraš psihično trdnost in se pripravljaš na zimo," je pred odhodom na Poljsko še razkril Prevc, ki je po intenzivnih kondicijskih pripravah pridobil tri kilograme telesne teže, in priznal, da so njegovi skoki trenutno na precej višji ravni, kot so bili ta čas pred letom dni.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 08. 2014 20.49
Prevc bi lahko letos osvojil veliki kristalni globus, lani je imel zelo dobro sezono - skupno viceprvak in dve olimpijski medalji, kapo dol Pero mišica
AS1983
04. 08. 2014 20.48
Tudi letos bom navijal za Petra Prevca, ki je slovenski genij
24uric
24. 07. 2014 05.12
+1
glede zadnjega odstavka bomo pa šele videli :))