Zimski športi

Pomirjene strasti: Kürner Čad sklicala 'krizni sestanek'

Schladming, 15. 02. 2013 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. Dan po "velikem incidentu", ki je pripeljal do obračuna med trenerjema Andreo Massijem in Mitjo Kuncem, je v hotelu Taurenblick v Schladmingu in zdaj že razvpiti jedilnici, kjer naj bi zapele pesti, vse po starem.

Direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad je imela v hotelski jedilnici popoldne sestanek s Tino Maze in strokovnim vodjem alpskih disciplin Vladom Makucem. Kot kaže, bodo spor skušali čim prej pozabiti ter se posvetiti pripravam na nove tekmovalne izzive, ki Mazejevo in njeno ekipo čakajo do konca sezone, v kateri si želi kot vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu dvigniti visoko v zrak veliki kristalni globus.

Barbara Kürner Čad: "Mi kot zveza takšnega načina razčiščevanja ne bomo tolerirali."
Barbara Kürner Čad: "Mi kot zveza takšnega načina razčiščevanja ne bomo tolerirali." FOTO: Damjan Žibert
"Najprej bi rada poudarila, da se je iz neke čisto postranske stvari naredila velika zgodba. Zgodil se je velik nesporazum. Mi kot zveza takšnega načina razčiščevanja ne bomo tolerirali. Po drugi strani pa je treba zadevo postaviti tudi v okvir svetovnega prvenstva, ko so vse ekipe, trenerji in tekmovalci pod velikim pritiskom ter je potreben le en sam napačen gib, pa lahko pride do takšne zadeve. Mislim, da so tudi mediji temu dali bistveno preveliko težo. Tukaj imamo tri kolajne Tine Maze, kar je fantastičen uspeh, imamo dobre rezultate mlajših smučarjev, ki kažejo na to, da so tudi za Tino še mladi, ki bodo lahko nadaljevali to uspešno zgodbo, in temu moramo posvečati največ pozornosti. Trudimo se, da bi tudi bilo tako. Seveda je ta dogodek malo pokvaril vzdušje, osebno sem naredila vse, da se je vse to umirilo. Mislim, da so se strasti že pomirile. Opravila sem pogovore z obema stranema, zadevo bomo uredili znotraj zveze. Mislim, da to ni dogodek, ki bi lahko bil medijsko odmeven ter niti najmanj ne gre za velik incident. Vsaka stran ima pravico do svojega mnenja in svojega pogleda, mi pa smo povedali, kakšno je naše mnenje, in zadeva je bila s tem zaključena. Imamo pomembno tekmo pred nami, ženski slalom, kjer mislim, da si Tina spet obeta odličen rezultat, nastopilo bo tudi nekaj mladih smučark, in mislim, da je to glavna stvar, ki ji moramo v tem trenutku dati poudarek," je dejala direktorica zveze Barbara Kürner Čad.

Tina Maze in Andrea Massi
Tina Maze in Andrea Massi FOTO: Damjan Žibert

"Tako Tina Maze, kot vodstvo SZS na čelu z Barbaro Kürner Čad se po popoldanskem pogovoru v reprezentančnem hotelu strinjajo, da se je potrebno osredotočiti na zmago na jutrišnjem slalomu in na zgodovinski uspeh naše najboljše smučarke vseh časov. Zavedamo se, da smo priča uspehu, ki je v ponos vsem nam in prav je, da v teh časih pozitivne zgodbe ostanejo pozitivne," so v skupni izjavi za javnost sporočili iz smučarske zveze.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (290)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jakc8
17. 02. 2013 03.47
+0
Mi je žal za Tino...Samo zanimivo...Tudi Svetovo so zje.... ko nosila denar domov...se pravi ko je denar se začno grebst za njega ali so pa fovš drug drugemu in pol nastane tak hudič.
esiv
17. 02. 2013 09.33
+2
Dejstvo je, da je bil Kunc s strani SZS angažiran kot trener MOŠKE EKIPE!!! Kot tak torej na ŽENSKI veleslalomski tekmi -kjer so bili aktivirani trenerji ŽENSKE EKIPE- ni imel kaj početi: po strokovni plati seveda. Kunceva uporaba Massijeve frekvence s strokovne plati torej v tistem času SPLOH NI BILA POTREBNA!! Na tej tekmi je bil torej le kot običajen gledalec in seveda na račun SZS. Če je Kunc -v času ženske veleslalomske tekme- zasedel frekvenco, ki je bila namenjeno Messiju, se je nujno potrebno vprašati: zakaj sploh je uporabljal radio zvezo, če sam sploh ni bil "v službi"?? Od tu torej dvom o njegovem naklepnem ravnanju. Kako sedaj to "embalira" pa je le stvar verbalne tehnike. Naj mu verjame kdor mu pač hoče. Dejstva govorijo povsem določno in predvsem drugače od njegovega uradnega pojasnjevanja. Sladko pa sem se nasmejal ob izjavi Kunca češ, da se partizani niso nikoli umikali. Samo za argumentacijo: spomnite se hvalospevov na račun dogodkov na Sutjeski. A ni bil tam en sam umik?? Takih primerov pa je še malo morje. Drugič: vedno in povsod so nam "prodajali resnico" čes, da so se partizani umikali le zato, ker so bi številčno pač šibkejši, slabše oboroženi, itd.. Torei vedno le umik, umik, umik,... Taka Kunceva izjava le deoločno potrjuje njegovo ideološko "obarvanost" in njegovo totalno ideološko zaslepljenost.
jakc8
17. 02. 2013 03.43
+1
Da sem jaz Tina Maze, bi šel za drugo državo smučat...bi jo bolj soštovali. Če je Mičo kak profesionalec bi vedu na katerem kanalu kokodaka... Tukaj se ne gre za zmoto ker vem kako se s temi rečmi streže glede kanalov itd...
-Ribca
17. 02. 2013 21.15
Naj kar poskusi v Italiji. Potem bosta pa oba ina in Massi pridkana in ubogljiva.
PIKO6
16. 02. 2013 19.44
+2
PROBLEM SO RAVNO OJRI, KJER ZIMZELENI NESPOSOBNEŽI SE SPOZNAJO SAMO NA OJRE.
PIKO6
16. 02. 2013 19.27
+3
Ker imamo trenerje kova "kunnc" so rezultazi več kot vidni. Tina sama z majhno a učinkovito ekipo 1696 točk. Vrhunska ekipa szs sami vhunski strokovnjaki ala kunc pa s 4 tekmovalkami pa 145 točk, krive niso tekmovalke, da nebo pomote ampak "VRHUNSKA EKIPA ZGORAJ OMENJENIH strokovnjakov".
Amethist
16. 02. 2013 19.44
+2
Sej zato pa jim grejo Massi in njegova ekipa v nos. Tipicna slovenska fousarija. fail v glavnem.
jakc8
17. 02. 2013 03.37
+0
26277
16. 02. 2013 18.31
+2
slika direktorice SZS pove vse.Lep nasmešek,velika usta ....
Amethist
16. 02. 2013 17.35
+14
Se vedno mislim, da je Kunc tisti ki je izzval vse skupaj. Sicer pa... kdo ima pravico Massija, takega kt je, zmerjat z italijanskim fasistom? Nivo fousljivih slovencev, ki nimajo kaj pokazat, pol pa zmerjajo in nagajajo. Sramota! Poleg vsega si celo upam trditi, da je incident Tino danes stal medalje. Takih reci se ne pocne! Ce ima nekdo zakupljeno frekvenco, to pomeni da je njegova. zelo neprofesionalno!
takje
16. 02. 2013 17.02
+12
Kunc je eno veliko t*, Makuc pa lažnivec in f*fehtar!! Pa kako lahko Ulaga to zraven gleda?? Massi je mojster svojega poklica in te pijavke mu lahko samo pancarje čistijo. Če pogledamo, kaj so pa toti frajeri iz SZS in OK storili za slovensko promocijo na tem prvenstvu?? Nič, še svoje smučarske hiše nimamo in smo tam kot neki eksoti, kar bi brez Tine tudi bili!!! Sramota, glavni boter pa je večni predsednik in nenasitni Kocjančič.
jakc8
17. 02. 2013 03.36
+0
Se strinjam..isto kar si napisal o Kocjančiču..Ta pa ne gre od korita pa da je ne vem kaj..se pravi da je dost denarja pri koritu za živino, samo za tisto kar bi bilo treba ga ni..
esmi
16. 02. 2013 16.27
+8
Upam da Tino to nebo spravilo iz tira. Dokonca sezone je še 11 tekem in upam da še ima dovolj moči do konca sezone.
x125
16. 02. 2013 14.26
+8
Samo to še manjka,da ji fovšija postavi bodečo žico na progo. A mpak od sokrajana je pa žalostno.
COSANOSTRA008
16. 02. 2013 13.36
-6
pa kaj vam je ljudje . Kunc se je 2 krat opravičil Massi . Ampak sedaj je pač Massi poln sebe , hoštaplarski ter ponižajoč do vseh ostalih . Tudi če ima vrhunske uspehe mora ostat človek v smislu obnašanja in spoštovanja do drugih.!!!!! Za mene je Massi strokoven ter profesionalec ampak preveč naduvan HOŠTAPLER !!!!! Sem pa tudi slišal da je bolano ljubosumen !!!!
enxx
16. 02. 2013 14.00
Jest sem smislu pa Tini eno Gorenjsko s srečkom poslal ...
Alojz Železnik 1
16. 02. 2013 12.17
+17
Če je Kunc namenoma uporabil frekvenco, ki jo ne bi smel, je pokvarjen in zato ga mora vodja Smučarske zveze takoj odsloviti. Če je naredil napako, je neumen in ga mora vodja Smučarske zveze takoj odsloviti. Nekaterih dejanj enostavno ne smeš narediti in pika.
pridnaov?ka
16. 02. 2013 11.22
+3
sodeč po imenih(andreja,mitja),je bil to babji ravs..
mate08
16. 02. 2013 09.28
+10
Makuc in kunc sta slaba osemenjevalca, zato sta pa toliko boljša lizača.....
Mira Šunkar
16. 02. 2013 09.15
-13
BRAVO Mitja, vsaj eden, ki se mu ne klanja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
F.Perez
16. 02. 2013 11.19
+15
Zakaj bi se mu pa moral klanjati? Lahko mu le čestita za rezultate, ki jih dosegajo kot ekipa, ne pa da ga zajeb.ava. Skrajno neprofesionalno. Pa še to, naša SZS je itak skrompirana, notri so neki bivši smučarji, ki vlečejo samo denar, ne morejo pa do Tininega in tu poka. Tako je, ko nastopi slovenska foušija. SZS se naj raje ukvarja sama s sabo, da še bodo v nadaljnje sploh imeli kakšnega smučarja, ki bo vsaj 2x zapored med 15.
TROIKA
16. 02. 2013 09.14
+23
Kunc naj raje poskrbi, za ekipo in naj se vpraša, kdaj bo v reprezentanci nekdo, ki bo vsaj priblžek temu, kar počne Tina Maze. Kako prav je bilo, da se je Tina osamosvojila. Če bi ostala v ekipi, bi bila izgubljena v povprečju. ostali smučarji imajo številke od 30 naprej, take imajo tudi uvrstitve z izjemo nekaj prebliskov..... Vsi se tolčejo po prsih, ko Tina pride v cilj....."uspeh slovenskega smučanja"...NAROBE: uspeh je samo Tinin Napačna je interpretacija, da smo uspešni kot v Križajevih časih....Slovenska reprezentanca ni niti senca od tega Zapomnite si, ko bo Tina odšla, bo evforije konec.... potem bo pa ogromno časa za nastavitev pravih frekvenc....
TROIKA
16. 02. 2013 09.22
+19
Ko prebiraš članek, je v ekipi reprezentance, veliko število kvazi strokovnjakov. Torej..na štartu je vse skupaj 8 smučarjev, ki jih spremlja 50 strokovnjakov....In potem tarnajo, kako je premalo sredstev za razvoj podmladka..... Dokler si bojo "strokovnjaki" kupovali Audije in Mecedese, denarja za mlade smučarje ne bo.....pa tudi uspehov ne...
mijavci
16. 02. 2013 09.09
+5
To je namerno zbijanje publicitete Tinine ekipe z strani SZS. Pa še vas vprašam kam bi šli na zabavo a na SZS ali na Milko? Prvi samo polena pod noge drugi pa €.
esiv
16. 02. 2013 08.32
+7
Dejstvo je, da obstaja očitna razlika med še nedokazanimi "strokovnjaki" in že večkrat izkazanimi in torej tudi že dokazanimi strokovnjaki. Če prvi iz malomarnosti (nehotične ali celo naklepne!!!) motijo delo teh drugih je jasno, da delajo veliko škodo. Dotični tekmovalki in posledično tudi SZS, da ne rečem kar celi SLO. Take "strokovnjake" bi nujno morali takoj umakniti. V izogib, da ne povzročajo skode še naprej. Osebno pa mislim, da za Mitja Kunc -celo someščan Mazijeve- v prihodnjosti velja tisti znameniti mariborski slogan: GOTOF SI. V teh krajih mu namreč tega njegovega početja ne bodo nikoli odpustili.. Žal pa mi je njegovih otrok, ki bodo -namesto njega- "pokasirali" vse nevšečnosti.
Mira Šunkar
16. 02. 2013 09.20
-4
gotof si ti, ki se delaš pmetnega za računalnikom !!!!!!!!!!!!!!!!!!
cofinek
16. 02. 2013 08.20
+5
Masi je nonstop v nekih incidentih.Ne verjamem ,da so vedno drugi krivi.
esiv
16. 02. 2013 08.42
+7
Si kdaj pomislil, da je v to lahko tudi pahnjen, izvan, prisiljen?? Če si pa napaden se vsak normalen pač poskuša obraniti, a ne?? "Nizki prijemi" SZS pa so večini poznavalcev poznani še iz časov Vogrinčevega "carjevanja" in obvladovanja SZS. Spomni se samo, kako je z lahkoto "spodil", se odrekel Mateje Svet!!! Mar res misliš, da se taki "zapleti" dogajajo le po naključju???
Mira Šunkar
16. 02. 2013 09.21
+2
njega ni potrebno nikamor PAHNIT, je sam tak tip, da v incidente sili....
esiv
16. 02. 2013 16.18
+0
Vidim, da si očitno tukaj ti "zadolžen" za razne provokacije. Kaj imaš od tega? ti?? Ali pa na ta način zgolj "zdraviš" svoje flustracije???
djadjiland1
16. 02. 2013 07.55
-12
fantje sploh ne gledate realno,to še ne pomen ,če si svetovna zvezda,da lahko počneš kar hočeš,v drugih reprezentancah,kot so Nenci ali Avstrijci tega sploh ne bi toleriral,ampak bi ekipo Tine Maze poslal ,da tekmuje za Lichtenstein,ker imajo ornk disciplino in do takšnega incidenta ne bi sploh prišlo,če nastopaš za reprezentanco Slovenije,moraš vedet, da smučaš za državo na prvem mestu in šele potem za denar,pa še tole bi dodal,da Lindsey Vonn ni bila kriva za takratni incident,kriva je bila naša muhasta Tina Maze
expertq10
16. 02. 2013 08.08
+11
ma ajde pametnjakovič, Lindsey ni bila kriva, se strinjam, kriva je Tina, za njen eno mesečni odhod iz svetovnega pokala, ker je ugotovila, da je vrag vzel šalo, ker Tini letos ne seže do kolen in tudi za poškodbo je kriva Tina, ker je morala Lindsey iti na glavo in je naredila napako, ki jo je oddelil od svetovnega pokala. PRAV IMAŠ TINA JE KRIVA VSEGA!!!!! KAR TAKO NAPREJ ŠE TINA., GO TINA GO.
Mira Šunkar
16. 02. 2013 09.13
-1
djadjiland, imaš PRAV, muhasta TINA IN MASI...
expertq10
16. 02. 2013 09.48
+10
da ne bi slučajno delali analize, dela trenerjev in Smučarske zveze, ki so pripeljali SLO., SMUČANJE TAM KJER JE, daleč za Karpati. Pusti namiru TEAM TO aMAZE, ker imajo kaj pokazati.
Poli333
16. 02. 2013 07.42
+19
Kunca bi bilo treba kaznovati ali pa kar odpustiti,saj tako igra samo turista. Massija čisto razumem da je ponorel,če mu turist nagaja po vezi!
Mira Šunkar
16. 02. 2013 09.14
-6
PA KAJ JE TA ITALJAN, DA LOHK VSAKMU PAMET SOLI, ČE GA UBOGA TINCA POSLUŠA, SE MU DRUGI SIGUGNO NE BODO PUSTILI----BRAVO KUNC !!!!!!!!!!!!!!!
TROIKA
16. 02. 2013 09.17
+2
arimi.....dobro ti bi delo, če bi tudi tebe Massi ujel....in te naučil reda...
Mira Šunkar
16. 02. 2013 09.22
-2