Zimski športi

Podkorensko prekletstvo še traja

Kranjska Gora, 10. 03. 2012 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski alpski smučarji so zadnje točke svetovnega pokala na podkorenski strmini osvojili leta 2007. Čeprav je kazalo, da bi lahko prekletstvo prekinili prav letos, Janez Jazbec je v Banskem in Crans Montani že okusil točke, se to ni zgodilo.

Veleslalomska preizkušnja svetovnega pokala v Kranjski Gori ostaja prizorišče, kjer bodo morali slovenski specialisti za omenjeno disciplino še nekoliko počakati na finalno vožnjo. Tudi Janez Jazbec, ki se je letos dvakrat že pripeljal med dobitnike točk svetovnega pokala. Če je bil na eni strani strokovni vodja alpskih disciplin na novinarski konferenci pred tekmo še prepričan, da so Slovenci v super formi in da bi morali imeti nekaj prednosti na domačem dvorišču ravno zaradi številnih treningov na podkorenski strmini, je Mitja Kunc še pravočasno umiril žogico in povedal, da je realno težko pričakovati finale na tekmi svetovnega pokala. "Treba je biti realen. Fantje na tekmah evropskega pokala niso med deseterico najboljših, to pa je preizkušnja svetovnega pokala," je na novinarski konferenci dejal slovenski trener Kunc.

Janez Jazbec se je letos že dvakrat veselil veleslalomskih točk svetovnega pokala, na podkorenski strmini pa bo moral na prve točke še počakati.
Janez Jazbec se je letos že dvakrat veselil veleslalomskih točk svetovnega pokala, na podkorenski strmini pa bo moral na prve točke še počakati. FOTO: Damjan Žibert

Ob tem je dan pred preizkušnjo zbolel še edini slovenski predstavnik, ki je sploh ujel veleslalomske točke, tako da je bilo pred tekmo bolj ali manj jasno, da so točke le velika želja. "Že na ogrevanju sem začutil, da nisem pravi, enostavno mi je bolezen pobrala preveč moči. Trudil sem se in se spopadel s progo, dosežek pa je takšen, kot je. Pohvalil bi prireditelje, ki so navkljub neugodnim razmeram odlično pripravili progo," je po nastopu dejal Jazbec, ki je tako podaljšal neslavno tradicijo neosvajanja točk na domači strmini na šest let. Zadnje veleslalomske točke na domačem dvorišču namreč segajo v leto 2007.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
10. 03. 2012 18.52
+5
to ni prekletstvo, to je (ne)kvaliteta ;)
grozjak
10. 03. 2012 17.13
+0
sprijaznimo se. namesto predsednika smučarske zveze imamo zavaljenega finančnega prevaranta, ki skupaj z ostalo KAO smetano ždi v vip šotoru kjer se se nažirajo in bašejo o poslih, smučanje samo je pa dolgčas, ki so mu dnevi šteti. ne vem samo, od kod organizatorjem denar za tako dolgočasen in neatraktiven šport
desert_fox
10. 03. 2012 15.01
+4
bravo naši! čestitam, bili ste odlični :)