Zimski športi

Pintarault zmagovalec kombinacije, od Slovencev do točk le Kosi

Chamonix, 19. 02. 2016 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Z./M.G.
Komentarji
2

Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec kombinacijske tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v francoskem Chamonixu. Po slalomu in zaradi vremenskih razmer nekoliko skrajšanem smuku je premagal Italijana Dominika Parisa za 27 stotink, tretji je bil Francoz Thomas Mermillod Blondin (+ 0,57).

Kosi je bil na koncu 25.
Kosi je bil na koncu 25. FOTO: Reuters
Najboljši slovenski predstavnik in edini s točkami je bil Klemen Kosi, 23. po slalomu, na 25. mestu (+ 3,88). Drugi so poslabšali svoje izhodišče. Štefan Hadalin je bil po slalomu 13., na koncu pa 38. (+ 5,74), Miha Hrobat je po 17. času slaloma pristal na 42. mestu (+ 5,96), Mišel Žerak je imel 33. izhodišče, na koncu je bil 44. (+ 6,65). Boštjan Kline, po slalomu zadnji, 53., na smuku ni nastopil. Martina Čatra so diskvalificirali v slalomu. Kline je pred ciljem zapeljal mimo vrat in se ustavil, nato pa vseeno nadaljeval in vožnjo sklenil z velikim zaostankom 43 sekund. Čater pa je na istem mestu kot Kline zgrešil vrata. Po slalomu je vodil Francoz Alexis Pintarault pred rojakoma Blondinom in Victorjem Muffat-Jeandetom. Začetek smuka so morali zaradi megle in slabih vremenskih razmer nekajkrat prestaviti, nazadnje pa so ga izvedli na skrajšani progi. Zaradi vremenskih razmer so tudi obrnili potek tekme in začeli s slalomom.

Z zmago je Pintarault prišel do prvega malega kristalnega globusa v sezoni, saj je bila tretja kombinacijska tekma tudi zadnja. Zbral je 220 točk, Mermillod Blondin 170, tretji je bil s 165 Norvežan Kjetil Jansrud. Na današnji tekmi je sicer Dominik Paris z najboljšim časom smuka skočil na drugo mesto. "To mi res pomeni veliko. Lepo je zmagati na domači tekmi. Po slalomu mi je bilo težko, prednost pred Jansrudom je bila majhna, a sem se zbral in pokazal, da zmorem," je dejal zmagovalec po svoji 12. zmagi v svetovnem pokalu.

Kline se po slabem slalomskem nastopu ni pojavil na startu smuka.
Kline se po slabem slalomskem nastopu ni pojavil na startu smuka. FOTO: AP

"Slalom je bil videti enostavno, a je bil težji. Zelo dobro sta šla Hadalin in Hrobat, Kosi pa ni bil pravi od prvega zavoja. Boštjana je malo škoda, da ni mogel odpeljati smuka, soliden je bil Čater, tudi na slalomu. Smuk je bil zelo enostaven in skrajšan, a z materialom nismo bili na ravni, da bi lahko kaj naredili, tako da ne morem biti zadovoljen. To se je videlo iz vesolja, v zadnjih najslabših petih časih na smuku so bili štirje Slovenci. Ampak to se zgodi, enkrat naredi napako tekmovalec, enkrat serviser, enkrat trener, a na tej ravni naj se to ne bi dogajalo," je tekmo ocenil trener za hitre discipline Peter Pen.

Končni izidi kombinacije:
1. Alexis Pinturault (Fra) 2:13,29
2. Dominik Paris (Ita) +0,27
3. Thomas Mermillod Blondin (Fra) +0,57
4. Victor Muffat-Jeandet (Fra) +0,69
5. Kjetil Jansrud (Nor) +0,72
...
25. Klemen Kosi (Slo) +3,88
38. Štefan Hadalin (Slo) +5,74
42. Miha Hrobat (Slo) +5,96
44. Mišel Žerak (Slo) +6,56
Kline na smuku ni startal

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kombajn66
19. 02. 2016 19.45
Kaj so to zaeni Hadalini pa Žeraki ipd.....ful so dobri
ZDA
19. 02. 2016 16.23
+1
bravo Štefan, smo tako naprej