Zimski športi

Po napaki Shiffrinove v domačem Aspnu v predzadnjem zavoju se je zmage veselila Lara Gut

Aspen, 27. 11. 2015 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v ameriškem Aspnu (Kolorado) je Švicarka Lara Gut, sicer tretja po prvi vožnji. Tik pred zmago je tokrat bila domačinka, Američanka Mikaela Shiffrin, a je vodilna po prvi vožnji ob dobrem smučanju dvoje vrat pred ciljem zdrsnila in odstopila. Edina Slovenka med točkami Ana Drev (22.).

Gutova je bila po zmagi presrečna.
Gutova je bila po zmagi presrečna. FOTO: Reuters

"Že ko sem prišla v cilj, sem bila srečna, da bom na stopničkah. Mikaela je res dobro smučala, a naredila napako. Čudovito je znova zmagati," je v prvi izjavi po tekmi povedala simpatična Švicarka Lara Gut. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Eva-Maria Brem, tretjega pa zmagovalka prvega veleslaloma v Söldnu, Italijank Federica Brignone.

Od Slovenk do točk le Drevova
Edina slovenska predstavnica v finalu (izmed četverice nastopajočih) je bila Ana Drev. Slednja je po prvi vožnji osvojila 28. mesto. V finalni vožnji se je na progo prodala kot tretja in v cilj prišla na zadnje, tretje mesto. Na progi v Aspnu, kjer so zaradi sneženja vladale težke razmere, pa se je nato začel osip tekmovalk, ki so delale največ napak v srednjem delu, in Drevova je tako na koncu napredovala na 22. mesto. Med tistimi, ki preizkušnje v Aspnu niso zaključile, so bile Katarina Lavtar, Tina Robnik pa tudi domačinka Lindsey Vonn. Vse tri so odstopile že v prvi vožnji.

Kazalo je na zmago Shiffrinove, a ta je padla tik pred ciljem.
Kazalo je na zmago Shiffrinove, a ta je padla tik pred ciljem. FOTO: Reuters

 Veleslalom, Aspen, končni vrstni red:
1. Lara Gut (Švi) 2:02:51
2. Eva-Maria Brem (Avt) +0,10
3. Federica Brignone (Ita) +0,34
4. Manuela Mölgg (Ita) +0,94
5. Tessa Worley (Fra) +0,97

22. Ana Drev (SLO) +4,38

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.