Zimski športi

Perko: Upam, da bom v Kvitfjellu na startu!

Obdach, 25. 02. 2016 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rok Perko je v popolnosti zacelil poškodbo mečnice in že trenira na vso moč. Tržičan verjame, da bo pripravljen na tekme svetovnega pokala v Kvitfjellu. Z ekipo hitrih disciplin se mudi na treningih v Obdachu.

Slovenski alpski smučarji se pospešeno pripravljajo na tekmovalni konec tedna v Hinterstodru. Glavni trener hitrih disciplin Peter Pen je ekipo pred odhodom na prizorišče treh tekem (odpadli veleslalom iz Adelbodna, superveleslalom in velesalalom) svetovnega pokala odpeljal v Obdach na avstrijsko Štajersko. Številčna ekipa na treningih bije izjemno bitko za mesta v ekipi. Poleg standardne smukaške zasedbe med vratci vijuga tudi rekonvalescent Rok Perko, ki je po treningih v Chamonixu in vlogi predtekmovalca na tekmi FIS na Krvavcu, poln optimizma pred naslednjimi tekmami.

Rok Perko in Iztok Klančnik
Rok Perko in Iztok Klančnik FOTO: Miro Majcen

"Pošteno povedano sem bil pozitivno nastrojen skozi celotno rehabilitacijo. Dejstvo je, da stik zlomljene noge in smučarskih čevljev na začetku ni bil najboljši, a stvari gredo na bolje. Prva vožnja na treningih je nekoliko zahtevnejša, a potem se noga privadi in lahko rečem, da delam pod polno obremenitvijo," je za 24ur.com zadovoljen iz Avstrije sporočil Tržičan Perko, ki še vedno verjame, da bo pripravljen za svetovni pokal v Kvitfjellu. Najprej ga čaka preverjanje sposobnosti na tekmah pokala FIS, potem pa bo hitro jasno, v kolikšni meri je pripravljen za preizkušnje najvišje ravni.

"Poškodba je preteklost. Na smučeh se počutim zelo dobro in verjamem, da bo do Kvitfjella vse tako, da se bom pojavil v startni hišici," je dodal Perko, ki je na zadnjih treningih veleslalom vozil presenetljivo dobro, bil denimo na 45 sekundnem odseku slabih 30 stotink za najboljšim slovenskim smukačem letošnje sezone Boštjanom Klinetom. Očitno mu je prav smola v "njegovi" Val Gardeni in rehabilitacijski program Andree Massija in Pena dal prepotrebne energije, da se je vrnil prej, kot so mnogi napovedovali. Razumljivo bi ob slabši kondicijski pripravi, sezono končal še predenj se je ta zanj dobro začela.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mur-blur
25. 02. 2016 17.53
+0