Zimski športi

Pen: Klinetova vožnja je bila primerljiva s tisto iz Garmischa!

Ljubljana, 06. 02. 2016 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Glavni trener za hitre discipline v moški reprezentanci Peter Pen je zadovoljen z 11. mestom Boštjana Klineta na olimpijskem smuku v Južni Koreji. Poudarja, da je dosežek primerljiv s tistim iz Garmisch Partenkirchna

Najboljši slovenski smukač letošnje sezone Boštjan Kline se še vedno poteguje za tako želen nastop na finalu svetovnega pokala v St. Moritzu, kar bi bil za 24-letnega tekmovalca izjemen uspeh. Po drugem mestu v Garmisch Partenkirchnu je ostal na tleh z obema nogama, v Jeongseonu pa skušal potrditi, da dosežek v Nemčiji ni bil slučaj. In bil na izvrstni poti, saj je imel na minuti in 18 sekund tretji čas, a v spodnjem delu je bilo zaradi vetra v sunkih in sonca, ki je mehčal progo, nemogoče smučati zelo hitro. ''Današnjo vožnjo Boštjana bi primerjal s tisto v Garmischu. Bil je zelo konkurenčen, hiter, na žalost sta veter in sonce v zgornjih 15 in spodnjih 20 sekundah malo krojila rezultate. Mislim, da ga je tista napaka, ki jo je naredil na poti ven iz 'Dragon Valleya' stala uvrstitve do petega ali osmega mesta," je po tekmi dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen, ki verjame, da Boško, kot ga kličejo sotekmovalci, še ni rekel zadnje v letošnji sezoni.

Peter Pen
Peter Pen FOTO: Damjan Žibert

Nad vožnjo Klineta je bil navdušen tudi legendarni avstrijski smukač Hans Knauss, ki v prenosu na avstrijski nacionalni televiziji ni skoparil s pohvalami na račun najboljšega slovenskega smukača letošnje sezone. Zanesljivo bi imel boljše možnosti za vrhunski dosežek s startno številko takoj za elitno skupino oz. na samem začetku. "Smo zadovoljni z Boštjanom, saj je 19. smukač te sezone," je dodal Pen, ki verjame, da bo ista zasedba v nedeljo veliko pokazala tudi na superveleslalomu. Ob tem dodajmo, da je bil Kline s startno številko 30 tudi najvišje uvrščeni tekmovalec, s tako visoko startno številko. In še to – zmagovalca in 15. Johana Clareyja je ločila sekunda in deset stotink.

Preostanek ekipe brez točk
"Andrej Šporn je začel podobno kot Boštjan, po napaki na drugem skoku pa je izgubil kompas in smučal zelo na trdo, kar na takem snegu in v teh pogojih ni dopustno. Pri Klemnu Kosiju vse kar poskušamo na žalost ne uspeva, zato mu moramo biti v oporo in izvleči vse kar se da na jutrišnjem superveleslalomu. Martin Čater je startal prvi smuk sezone, do zdaj je vozil le na treningih, včeraj pa je padel, kar je bila mala šola smuka. Smučanje je bilo v redu, a ne dovolj hitro za trideseterico. Ja pa tako, da je po številki 40 že začelo snežiti, tako da se vidi, kako hitro se vreme tu menja. A v celoti gledano smo zadovoljni, to je bil znova smuk kjer je bilo prvih trideset v dveh sekundah. Zdaj se moramo pripraviti na superveleslalom, tudi tisti, ki bodo imeli višje številke bodo imeli dobro podlago, upam pa, da bo vreme zdržalo," je zaključil Pen.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
06. 02. 2016 21.43
Končnno mamo enga zahebanga smukača! To bo še veselo. Bravo.
Silvey
06. 02. 2016 12.05
+5
Boštjan čestitke za dober smuk ,spodnji del proge ni dopuščal boljšega rezultata,zato pa je ta odličen.
danijel73
06. 02. 2016 11.52
+11
dober je.s tega pubeca še bo nekaj
Olcar 1
06. 02. 2016 11.17
+5
gremo nasiiii
M@ko
06. 02. 2016 10.21
-5
Zanimivo, vsi nekdanji bolj ali manj neuspešni tekmovalci postanejo trenerji. Zdaj je jasno, zakaj tudi uspeha ne more biti.
jst sdfas
06. 02. 2016 10.30
+11
Če še ni bil uspešen tekmovalec ne pomeni da ne more biti dobe trener, isto velja za obratno ;).
BayernGomez
06. 02. 2016 11.38
+7
Tudi Janus Schuster Pointner in Stöckel so bili slabi tekmovalci.