Zimski športi

Peiffer presenetil, Fak dobro tekel

Holmenkoln, 14. 02. 2015 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osmi sprint sezone svetovnega pokala je nekoliko presenetljivo pripadel Nemcu Arndu Peifferju, ki je zadel vseh 10 strelov. Najboljši slovenski tekmovalec Jakov Fak je ciljno črto prečkal z 19. dosežkom.

Biatlonci so se na Holmenkollnu pomerili na zadnji posamični preizkušnji pred svetovnim prvenstvom. Vsi najboljši biatlonci so nastopili v prvi skupini, med njimi tudi Klemen Bauer in Jakov Fak, ki sta se na 10-kilometrsko pot podala kot 18. oziroma 31. Prvemu se je visoka uvrstitev izmuznila že na prvi postaji, kjer je zgrešil dvakrat, drugi pa je zgrešil enkrat, kar je prav tako pomenilo, da so bile stopničke zelo težko dosegljive.

Klemen je po štirih zadetih tarčah v streljanju v stoje zasedal 59. mesto, Jakov pa je tudi v drugo zadel le štirikrat in se v zadnji krog podal kot petnajsti. Navkljub malo počasnejšem teku kot po dveh tretjinah tekme je imel na koncu četrti najboljši tekaški čas, zasedel pa je 19. mesto., medtem ko je bil Bauer na koncu 49. Roku Tršanu je uspel soliden strelski nastop, saj je na obeh postajah pokril štiri tarče, njegova končna uvrstitev pa je bila 76. mesto.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: SZS

Za manjše presenečenje je poskrbel tekmovalec s startno številko 70, Nemec Arnd Peiffer. Le-ta je zadel vseh deset strelov in ob prihodu v cilj za 3.3 sekunde premagal Francoza Martina Fourcada, ki je nalogo na strelišču prav tako opravil brez napak. Tretji je bil Rus Anton Šipulin, ki je brez zgrešenega strela za Nemcem zaostal 15.4 sekunde.

Tekaška popotnica dobra
"To, da sem zgrešil strel v leže me je kar presenetilo, nato sem bil kar malo paničen. Delal sem napake, ki so me kaznovale, o tem ni kaj dosti za filozofirati. Strela pa zagotovo nista šla daleč od tarče. Tekaška popotnica za svetovno prvenstvo je vsekakor dobra, je pa do takrat še kar nekaj časa in do takrat je treba ostati zdrav in pravilno delati. Seveda si želim biti boljši kakor danes, ko sem dosegel eno izmed slabših uvrstitev v sezoni. Moram veliko več delati na streljanju in na sproščenosti, na progi mislim, da bom konkurenčen. Za jutri bi bil zelo vesel, če bomo med najboljšimi šestimi, bo pa to vsekakor težka naloga. Bomo pa seveda dali vse od sebe," je po tekmi dejal Jakov Fak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.