Zimski športi

Pavlek o Tini: Dve medalji sta nekaj neverjetnega!

Zagreb, 24. 02. 2014 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor alpskih disciplin pri Hrvaški smučarski zvezi Vedran Pavlek je vseskozi verjel, da bo Tini Maze in Ivici Kosteliću v Sočiju uspelo. Dve zlati medalji Črnjanke je označil z NEKAJ NEVERJETNEGA!

Del slovenske olimpijske odprave se je iz Sočija vrnil v Zagreb, od koder je delegacija odpotovala v domovino. Med potniki na letalu je bila tudi najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze. Dvakratna dobitnica zlatega odličja v Sočiju je bila ob prihodu na Pleso nasmejana kot že dolgo ne, a hkrati zelo utrujena od vsega kar se je dogajalo v zadnjih tednih. Utrujenost pa ni bila vidna na letalu, na katerem je bil tudi alfa in omega hrvaškega smučanja Vedran Pavlek. "Atmosfera na letalu je bila zelo sproščena, videl sem, da sta se Ivica in Tina fotografirala s posadko, Massi je bil utrujen in je spal nekaj časa. Vse čestitke tudi Tini. Dve kolajni sta nekaj neverjetnega. Verjel sem v oba, čeprav njuni sezoni nista bili posebej lahki," je ob vrnitvi v domovino za 24ur.com povedal Pavlek, ki je v preteklosti v imenu Hrvaške smučarske zveze že priskočil na pomoč ekipi Team to aMaze.

Vedran Pavlek
Vedran Pavlek FOTO: Damjan Žibert

Pavlek je po vrnitvi v domovino priznal, da so skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije načrtovali čarterje, se s tem obnašali dovolj ekonomsko, da bi v teh gospodarsko težkih časih, privarčevali kakšen evro.

Tveganje je bilo veliko
"Veliko primerov je, da če se dobro tekmuje skozi sezono, na velikih tekmovanjih (svetovno prvenstvo, olimpijske igre) težko potrdiš vrhunsko pripravljenost. Sezona traja pet mesecev, ali pa še več, in redki so športniki, ki jim to uspe. Nekaj smo morali tvegati, za nas je bilo zelo težko, ko ni šlo, a delno je bilo to ali načrtovano ali delno načrtovano. Nismo si mogli privoščit, da Ivica ne osvoji te ene medalje. Vse je bilo usmerjeno v Soči, najboljša primera za to kar sem govoril pa sta Aksel Lund Svindal in Marcel Hirscher. Oba sta bila velika favorita, a oba sta zaostala za cilji," je dodal Pavlek, ki je prezadovoljen nad dejstvom, da je Sloveniji v Sočiju uspel veliki met. Po številu prebivalcev je namreč dežela na sončni strani Alp postala druga po številu osvojenih kolajn na prebivalca.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
24. 02. 2014 16.53
+1
Hikenen, pa Mikenen pri Fincih sta tud verjela, da bo Tina zlata.
bojankoder
24. 02. 2014 16.50
+9
BRAVO MI IN HRVATJE TUDI NAŠ BORČI RAD POGLEDA JADRANKO