Zimski športi

Paralelna tekma v Münchnu le še letos?

München, 23. 09. 2015 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prireditelji paralelne tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki se tradicionalno 1. januarja odvija na olimpijskem stadionu v Münchnu, bodo letos očitno pripravili zadnjo tovrstno tekmo. Tveganje z organizacijo je preveliko.

Svetovna smučarska elita bo v novo tekmovalno leto krenila pošteno okrnjena. Številni asi belega cirkusa so postavili smuči v kot, kot zadnji je to naredil legendarni Benjamin Raich, najboljša slovenska alpinka vseh časov Tina Maze se je odločila za 1-letni premor potem pa bo vnovič razmislila, kaj in kako naprej. Omenjena tekmovalca zanesljivo ne bosta nastopila na paralelni tekmi v Münchnu, ki je na sporedu 1. januarja prihodnje leto, odgovorni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) pa se zavedajo, da je prva preizkušnja v novem koledarskem letu zelo rizična.

Tina Maze je v preteklosti že navduševala v bavarski prestolnici.
Tina Maze je v preteklosti že navduševala v bavarski prestolnici. FOTO: Reuters

Tega se zaveda tudi predsednik uprave tamkajšnjega olimpijskega parka, kjer so se smučarski spektakli odvijali. "Stanje je zelo kritično," je za Süddeutschen Zeitung povedal alfa in omega olimpijskega parka Arno Hartung in dodal: "Takšnega tveganja ne moremo več prevzeti. Ob tem je vprašanje še, če si lahko to privoščijo pri Nemški smučarski zvezi!" Hartung se zaveda, da bi bilo možno v tem terminu, na območju olimpijskega parka pripraviti tudi kakšen drugačen dogodek, ki bi zanesljivo napolnil blagajno podjetja.

Organizacija mestne tekme – za točke se potegujejo dekleta in fantje – naj bi prireditelje stala vsaj 1,2 milijona evrov, večino sredstev pa porabijo za izdelavo snega, postavitev konstrukcij in denarni sklad. Za nameček tudi prireditve ni možno zavarovati v celotnem obsegu. Prav zaradi tega si svetniki zvezne dežele Bavarske prizadevajo, da naredijo projektu konec. "Takšno razmišljanje je povsem zgrešeno. Jaz sem jih le opozoril, da so težave vseskozi prisotne," je zaključil Hartung.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
24. 09. 2015 11.00
+3
... bodo pa v dubaju smucali ...
monika raikonnen
23. 09. 2015 17.37
-4
hahahah a jim ne prinasa dobicka hahhahahahaah sej se mi je zdel da je to luzerski sport
me987
24. 09. 2015 08.33
+1
organiziraj ti eno veselico, ki je 1% proračuna te tekme.. pa da te vidimo, kako se boš krohotal ob "dobičku".
monika raikonnen
24. 09. 2015 09.12
-1
sam te smucarske tekme odpadejo ,zakaj nikol kere v nba ni apa kej k dobijo velik denarja k je vec zanimanja za nba kot pa za skijastvo
hansola
24. 09. 2015 09.17
+2
Oprosti, kdaj pa je kaka tekma v ZDA odpadla zaradi pomanjkanja denarja, smučarska mislim? Primerjaš dva različna trga, ki nistap rimerljiva, kar je dober pokazatelj tvoje kvazi inteligence.