Zimski športi

Ogorelc premagal Flisarja in osvojil 11. mesto

Chambery, 12. 12. 2015 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tretji tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu in drugi v Val Thorensu se Filip Flisar ni uvrstil na stopničke, s 17. mestom je nastopil slabše od pričakovanj. Tokrat je izpadel že v svoji prvi vožnji, v kateri je zaostal tudi za rojakom Blažem Ogorelcem, ki je na koncu z 11. mestom izenačil svoj najboljši izid v svetovnem pokalu.

Blaž Ogorelc je bil tokrat najboljši Slovenec.
Blaž Ogorelc je bil tokrat najboljši Slovenec. FOTO: Damjan Žibert

Tekmo je pri moških dobil Francoz Jean Frederic Chapuis.Francoz je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, v katerih je bil Filip Flisar 9., Blaž Ogorelc pa 24. Zmage se je veselil pred Avstrijcem Thomasom Harasserjem in vodilnim v svetovnem pokalu in zmagovalcem prvih dveh tekmah Kanadčanom Christopherjem Delboscom. Kanadčan ima skupno zdaj 260 točk, njegov rojak Brady Leman jih ima 180, Chapuis 170, Flisar pa je nazadoval na četrto mesto, v njegovi zbirki je 154 točk. Ogorelc je s 40 točkami na 21. mestu.

"Ni nobene panike oziroma pretiranega razočaranja. Kros pač ni alpsko smučanje, da bi bili najboljši vedno pri vrhu, pri nas je veliko odvisno tudi od drugih stvari, ne samo od dobrega smučanja. Danes se mi ni posrečilo, boj za Blažem je bil hud, med drugim sva tudi trčila in oba izgubila hitrost. Ni se izšlo, a to ne bo vplivalo na mojo samozavest. Vem, da dobro smučam, vem, da sem dobro pripravljen. Danes so bili drugi boljši, moram reči, da se mi je poznala utrujenost s prve tekme, a to ni izgovor. Verjamem, da bom v Innichenu, če tekma naslednji teden sploh bo, spet na zmagovitih tirnicah," ni bil pretirano razočaran Flisar, ki je tudi pohvalil mladega Ogorelca: "Blaž je dober smučar, če bo dobro treniral lahko pride v svetovni vrh."

Filip Flisar ni bil pretirano razočaran po sedemnajstem mestu.
Filip Flisar ni bil pretirano razočaran po sedemnajstem mestu. FOTO: gettyimages.com

Ogorelc je v osmini finala v svoji skupini zasedel drugo mesto, v četrtfinalu pa je bil v skupini, v kateri je bil razred zase poznejši zmagovalec, olimpijski in nekdanji svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala, Jean Frederic Chapuis, tretji.

"Blaž je sicer startal zelo dobro, a v sredinski sekciji mu je poleg Francoza ušel še en konkurent in tako je v svoji skupini končal kot tretji. Na koncu je bil kar malce razočaran, a če podrobneje pogledamo, moramo biti zadovoljni. Slovenija kljub mali ekipi konkurira velesilam, to je lepo videti. Da je bil Blaž pred Filipom je dokaz, da je tudi on zelo dobro pripravljen," je dogajanje pospremil Luka Krajnc, glavni trener reprezentance.

Končni izid:

 1. Jean Frederic Chapuis (Fra)
 2. Thomas Harasser (Avt)
 3. Christopher Delbosco (Kan)
 4. Daniel Bohnacker (Nem)
 5. Thomas Zangerl (Avt)
 6. Brady Leman (Kan)
 7. Arnaud Bovolenta (Fra)
 8. Armin Niederer (Švi)
 9. Bastien Midol (Fra)
10. Kevin Drury (Kan)
11. Blaž Ogorelc (Slo)
...
17. Filip Flisar (Slo)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maj0
12. 12. 2015 15.24
-4
hahahhahahhaah kok je dons flisar dobiu hahha
Kapitan Kirk
12. 12. 2015 16.01
+5
Ti sploh maš socialno življenje? Raje se samozadovoljuj boš imel/a več od tega.
nesre?ko
12. 12. 2015 15.20
-5
Filip lažje bo z domačo konkurenco?