Zimski športi

Oboleli Fak 11. na sprinterski preizkušnji

Anterselva, 17. 01. 2014 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski biatlonec Jakov Fak je sprintersko preizkušnjo svetovnega pokala v italijanski Anterselvi končal na 11. mestu. Zmage se je veselil Nemec Nemec Simon Schempp (24:44,6/0). Drugi slovenski predstavniki so ostali brez točk.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je še enkrat več v letošnji sezoni dokazal, da je ujel šampionsko formo. Po izvrstnih nastopih v Ruhpoldingu je nesrečno zbolel, zaradi želodčnih težav izgubil veliko energije, a se vendarle pravočasno vrnil na Južno Tirolsko in v Anterselvi dokazal, da kljub bolezni sodi v sam svetovni vrh. Z enim zgrešenim strelom stoje je tekmo končal na 11. mestu.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: SZS

Zmage se je veselil Nemec Simon Schempp (24:44,6/0), drugo mesto je osvojil Italijan Lukas Hofer (+0,3/1), tretji pa je bil Nemec Arnd Pfeifer (+4,6/0). Drugi slovenski udeleženci sprinterske preizkušnje so ostali brez točk, Klemen Bauer pa si je s 56. mesto vendarle uspel zagotoviti nastop na zasledovalni preizkušnji. To ni uspelo Petru Doklu s 70. mestom (+2:38,3/2) in Janezu Mariču s 74. (+2:49,1/4).

"Enajsto mesto je resnično zelo dober rezultat, vrhunski bi bil z uvrstitvijo med najboljšo deseterico, v njegovem stanju pa je dosežek fantastičen. V tem tednu je treniral le enkrat dobro uro, da je preizkusil strelišče, vse ostalo je zanj odpadlo, zato je še toliko bolj pomembno, da se je uspešno vrnil. Nekaj smole je imel tudi s štartno številko, saj je na začetku precej bolj snežilo, kar je prav gotovo vplivalo še na nekaj sekund zaostanka. Z dvema besedama le 'kapo dol', da se je v teh razmerah in v takem stanju zbral in potrudil z nastopom. Vsekakor mu bomo prepustili odločitev, ali bo štartal na jutrišnjem zasledovanju ali na nedeljski štafeti ali celo na obeh tekmah. Sam najbolje ve, kako se počuti in koliko zmore," so bile besede glavnega trenerja Uroša Velepca.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

galluspetelin
17. 01. 2014 20.21
+1
super bravo Jakov