Zimski športi

Ob odsotnosti Norvežanov zmaga Rusom

Hochfilzen, 18. 12. 2011 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Biatlonci so se po dveh tednih le poslovili od Hochfilzna s tekmo mešanih štafet. V odsotnosti Norvežanov so bili najboljši Rusi, Slovenci so osvojili 13. mesto.

Ruska mešana štafeta (Vilukina, Zajceva, Volkov, Šipulin) je resnično prikazala nastop, ki mu niso mogli slediti niti v drugih velikih biatlonskih taborih. Še najbližje temu, z zaostankom 27 sekund, so bili kar nekoliko presenetljivo Čehi, ki so zasedli drugo mesto. Vitkova, Soukalova, Moravec in Slesinger so porabili le tri dodatne naboje (dva več kot Rusi), da so na strelišču pobelili vse tarče. Francozi (Dorin Habert, Boilley, Boeuf, S. Fourcade) so bili sicer hitrejši na progi, vendar strelsko manj natančni (0+9) od Čehov, zato so pristali na tretjem mestu.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

Teji Gregorin, Andreji Mali, Klemnu Bauerju in Jakovu Faku je kazalo precej bolje, kot se je razpletlo po stoječem streljanju v tretji predaji. Gregorinova, ki je povedla štafeto s starta, je porabila le dva dodatna naboja v streljanju stoje in jo predala Malijevi kot osma. Tudi Kamničanka je morala napolniti puško z dvema rezervnima nabojema, vendar na streljanju leže. Bauer je prevzel štafeto na 11. mestu. Hitro je nadoknadil nekaj mest in se po streljanju leže, kjer je zadel vseh pet tarč, prebil že do šeste pozicije. Usodno je bilo njegovo streljanje stoje, kjer mu tarče nikakor niso hotele padati. Trikrat je moral zaokrožiti po kazenskem krogu in na progo se je vrnil šele kot 14. ter na istem mestu tudi predal štafeto Jakovu Faku. Ta je bil sicer obakrat brezhiben na strelišču in zelo hiter na progi, vendar ni mogel več bistveno izboljšati slovenskega dosežka. V cilj je pripeljal štafeto na 13. mestu.

"Tekel sem brez težav, zato sem tudi lahko dosegel tretji čas svoje predaje. Strelsko se je vse izšlo po pričakovanjih in čutim, da sem bil tudi na strelišču zelo hiter. Več ni bilo mogoče storiti, saj so bili tekmovalci pred menoj že precej oddaljeni," je povedal Jakov Fak in dodal še ugotovitev za včerajšnje zasledovanje: "Včeraj sva s Klemnom očitno naredila napako, ker sva nastopila z nepreverjenim materialom tj. z novimi čevlji. Z njimi seveda ni nič narobe, temveč bi bilo potrebno le prilagoditi nastavitev vezi zaradi spremenjenega podplata. Včasih je treba tudi tvegati, vendar ne na tak način, sem ugotovil. Sicer pa upam, da bova z Urošem lahko do novega leta še nekoliko dvignila tekaško formo, da bom že na prvih tekmah v letu 2012 resnično lahko začel izpolnjevati visoko zastavljene cilje." Naslednja postaja biatlonske karavane bo nemški Oberhof.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolenc84
18. 12. 2011 17.48
+2
ma usi so bli the best, sam tale bauer bo prej zadel kakšnega srnjaka al pa gledalca kot pa tarčo...ni mi jasno 10 let strela pa nič ne zadane...pride pa rus na tarče pa miže vse postreli....