Zimski športi

VIDEO: Nova žrtev belih strmin: konec sezone tudi za Ligetyja

München, 28. 01. 2016 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Petkratni svetovni in dvakratni olimpijski prvak Američan Ted Ligety je naslednja žrtev poškodb med alpskimi smučarji in smučarkami. Enaintridesetletni Ligety si je na treningu v nemškem Oberjochu strgal križne vezi v desnem kolenu in je moral tako kot številni njegovi kolegi predčasno končati sezono.

Ted Ligety je v letošnji sezoni slavil zgolj na uvodni tekmi v Söldnu.
Ted Ligety je v letošnji sezoni slavil zgolj na uvodni tekmi v Söldnu. FOTO: AP

"Vsi vemo, da je smučanje nevaren šport, a nikoli si nisem mislil, da bom moral predčasno končati sezono. Sem že na poti domov," je svojim navijačem prek socialnih omrežij sporočil Ted Ligety, ki je na svoji Facebook strani k besedilu dodal tudi video posnetek padca. Američan, trikratni svetovni in olimpijski prvak v veleslalomu, je doslej zmagal na 25 tekmah za svetovni pokal, dobil je kar 24 veleslalomov. V letošnji sezoni ni bil v najboljši formi, zmagal je le v uvodnem veleslalomu v Söldnu. Enaintridesetletnik je tako naslednji tekmovalec svetovnega pokala, ki bo moral zaradi poškodbe predčasno končati sezono. Spomnimo prejšnji konec tedna so se na tekmah v Kitzbühlu huje poškodovali že Aksel Lund Svindal, Georg Streitberger in Guiliano Razzoli. Spodaj si lahko ogledate kratek video, kako je prišlo do poškodbe pri Ligetyju. Američan je tudi zapisal, da gre za poškodbo križnih vezi.

 

 

We all know ski racing is a dangerous sport but I always thought I could avoid a season ender. Unfortunately today I...

Posted by Ted Ligety on Wednesday, January 27, 2016

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
28. 01. 2016 11.01
-1
Ta smučanje je bolj nevaren od MMA..
rossi66
28. 01. 2016 10.11
+8
Smola seveda... Ampak ustavil se bo v koloradskem Vailu, na Steadman-Philippon clinic, in ga bodo postimali v nulo... Tako kot so Lindsey, Mikaelo, in se mnogo, mnogo drugih vrhunskih sportnikov.