Zimski športi

FOTO: Norvežanka Falla kraljica sprinta na Rogli

Rogla, 18. 12. 2011 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalka sprinterske preizkušnje svetovnega pokala v smučarskih tekih na Rogli je Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Najboljša slovenska tekmovalka je bila Vesna Fabjan, ki je za las zgrešila finale.

Slovenski športni navdušenci so dodobra napolnili snežni stadion na Rogli, saj so pričakovali, da bo v finalnem delu tekmovanja zanesljivo nastopila katera izmed slovenskih tekmovalk. V zaključne boje so se uvrstile prav vse štiri, ki so se pojavile na startu, v četrtfinalu pa sta se kot prvi od tekmovanja poslovili Alenka Čebašek in Barbara Jezeršek. Sledilo je polfinale, v katerem je dolgo odlično kazalo tako Katji Višnar kot tudi Vesni Fabjan, a v samem zaključku teka nista uspeli zadržati položaja, tako da sta ostali brez velikega sprinterskega finala. "Razočaranje gotovo je, še zlasti,če si misliš, da si v finalu, potem pa slišiš, da ni tako. Danes sem si želela uvrstitve v finale, bila sem pripravljena na vse. Tudi publika je bila glasna in je res bilo užitek tekmovati. Smuči so bile v redu, vreme super. Skratka, vse je bilo super. Na koncu je žal malo zmanjkalo do tako želenega finala. Vedela sem, da sem sposobna priti zelo visoko, na koncu pa je malo zmanjkalo. Želela bi si, da bi bile tekme večkrat pri nas doma, ker je res lepo," je po nastopu povedala Fabjanova.

Med najboljšimi šestimi tekmovalkami se je na dobro pripravljeni progi na Rogli najbolje odrezala Norvežanka Maike Caspersen Falla. Na drugem mestu je preizkušnjo končala Chandra Crawford, tretje mesto na zmagovalnem odru pa si je pritekla Ida Ingemarsdotter. "Zmage sem zelo vesela. Razmere so bile izvrstne, prav tako pa tudi smuči. Škoda, da se za zmago nisem potegovala z ramo ob razi s Kikkan Randall in Marit Bjørgen. Kakšen dan imaš sreč, kakšen dan pa ne. Težak vzpon pred ciljno ravnino je bil voda na moj mlin, saj sem se prav v tem delu počutila hitro in je bil zame kot naročen," je zadovoljno pripovedovala Maiken, ki si najbolj želi priti domov na Norveško, saj je na poti že od 2. decembra.

Maiken Caspersen Falla
Maiken Caspersen Falla FOTO: Damjan Žibert

Le zaradi Rogle ...

Če tekma ne bi bila na Rogli, Katja Višnar niti ne bi tekmovala. Zadnje dni se namreč ni počutila dobro. "Če bi me včeraj nekdo vprašal, kaj pričakujem, bi bila z desetim mestom zadovoljna. Saj se počutim bolje kot včeraj, vendar se sliši po glasu, da to še ni to. Stoodstotno sem se osredotočila na pripravo, vedela sem, da bodo najtežje kvalifikacije. In res so bile. Vedela sem, da bo šlo pozneje lažje. Taktika je bila napad od starta, ker la tako lahko prideš naprej na takšni progi. Mislim, da so me v četrtfinalu navijači nad mostom ponesli v polfinale, ker je bilo kar težko. Videli ste, da me je v polfinalu tam pobralo, zmanjkalo mi je moči, da bi mogoče lahko imela boljši finiš," je menila Višnarjeva, ki se je počutila dobro, vendar je bolezen pustila posledice.

izidi:

1. Falla (Nor)
2. Cawford (Kan)
3. Ingemarsdotter (Šve)
4. Östberg (Nor)
5. Korosteleva (Rus)
6. Randall (ZDA)
...
7. Vesna Fabjan (Slo)
10. Katja Višnar (Slo)
28. Alenka Čebašek (Slo)
30. Barbara Jezeršek (Slo)

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

astridM
18. 12. 2011 14.36
+1
škoda za randall, da je padla, zmagala bi drugač. se vidi da ko ni björgnove, pa ko sta petra majdič in arianna follis končali precej dominara v šprintu. katja in vesna bi lahk s stopničkami upravičili to, da sta včeri tekmo na DOMAČEM terenu spustili. vseeno dobra uvrstitev, tk naprej!