Zimski športi

'Norveško državno prvenstvo' Oestbergovi, Višnarjeva izpadla v polfinalu

Davos, 14. 12. 2014 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norveška smučarska tekačica Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka prostega sprinta za svetovni pokal v Davosu. Druga je bila Maiken Caspersen Falla, tretja pa Celine Brun-Lie. Slovenka Katja Višnar je tekmovanje končala v polfinalu, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan pa sta se poslovili v četrtfinalu.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Reuters

V tekaških smučinah zaenkrat nič novega, v smučarskem teku so danes znova blesteli norveški tekmovalci, predstavnikom iz drugih držav pa prepustili zgolj drobtinice. V ženskem finalu je korak z Norvežankami držala le Švedinja Stina Nilsson, a se je tudi ona morala zadovoljiti z zadnjim mestom v najboljši šesterici. Za vodilno trojko sta se namreč zvrstili še Marit Bjoergen in Heidi Weng.

Blizu finalu je bila od Slovenk le Katja Višnar, a je tudi ona v polfinalu okusila premoč predstavnic Norveške. V četrtfinalu je lahko sledila Bjoergnovi, v polfinalu pa ji je zmanjkalo moči, zadovoljiti se je morala s šestim mestom, potem ko je večino časa tekla v ozadju. Alenka Čebašk je bila na koncu 17., Vesna Fabjan pa 21. Slednja je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v prostem sprintu v Sočiju osvojila bronasto kolajno, letos pa ji je načrte prekrižala bolezen, tako da je bil njen nastop v Davosu vprašljiv vse do konca.

"Jezna sem nase, ker si nisem izborila pozicije že takoj po startu v polfinalu, kasneje je bilo težko priti naprej. Vem, da bi lahko več iztržila in nisem zadovoljna. Je pa res, da prebolevam manjši prehlad, pozna se tudi višina. Oestbergova je danes pokazala odlično formo, bila je nepremagljiva. SZaj ostajamo v Davosu, potrudila se bom, da se bom optimalno pripravila za naslednji šprint,"
je po tekmi povedala Višnarjeva.

Četrta slovenska tekmovalka Nika Razinger je obtičala v kvalifikacijah, tako kot tudi edini moški predstavnik Boštjan Klavžar.

V moški konkurenci, tudi tukaj so v finalu nastopili kar štirje Norvežani, je zmago slavil Norvežan Finn Haagen Krogh pred rojakoma Andersom Gloeersnom in Eirikom Brandsdalom.

Izidi, sprint, ženske:
1. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) 2:33,72
2. Maiken Caspersen Falla (Nor) + 0,57
3. Celine Brun-Lie (Nor) 2,37
4. Marit Bjoergen (Nor) 3,16
5. Heidi Weng (Nor) 3,79
6. Stina Nilsson (Šve) 11,00
...
12. Katja Višnar (Slo)
16. Alenka Čebašek (Rus)
20. Vesna fabjan (Slo)
38. Nika Razinger (Slo)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CastrumFF
15. 12. 2014 11.12
-1