Zimski športi

Freund zaradi poškodbe kolena že končal sezono, svetovni prvak izgubljen tudi za SP v Lahtiju

München, 24. 01. 2017 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški smučarski skakalec Severin Freund je zaradi poškodbe desnega kolena končal z letošnjo sezono svetovnega pokala. Nemec, ki je bil lani najresnejši izzivalec osvajalcu velikega kristalnega globusa Petru Prevcu, bo zaradi težje poškodbe okreval več mesecev.

Freundu je žal, ker v Lahtiju ne bo mogel braniti naslova z velike skakalnice. Najboljši je bil Nemec leta 2015 v švedskem Falunu.
Freundu je žal, ker v Lahtiju ne bo mogel braniti naslova z velike skakalnice. Najboljši je bil Nemec leta 2015 v švedskem Falunu. FOTO: AP

Severin Freund je zaradi bolezni izpustil že zadnje tekme svetovnega pokala, zdaj pa so za navijače nemškega asa udarile še slabše novice s ponedeljkovega treninga v Oberstdorfu, kjer si je Freund poškodoval meniskus in križne vezi desnega kolena. Po hitri operaciji v Münchnu je sezona za podprvaka minule sezone že končana, 28-letnika pa čaka večmesečno okrevanje. "Operacija se je dobro razpletla. Severin Freund bo nekaj dni najbrž moral še ostati v bolnišnici, preden bo lahko začel z rehabilitacijo. Če bo celjenje potekalo dobro, bo Severin spet lahko začel skakati čez kakšnih šest mesecev," je povedal dr. Peter Brucker. Nemška smučarska zveza je postregla tudi z odzivom nesrečnega Freunda, ki je dejal, da je zelo razočaran predvsem zaradi tega, ker bo izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, kjer bi Freund branil naslov. "Začutil sem bolečino v desnem kolenu ob pristanku in nato sem padel. Ker koleno ni delovalo stabilno, sem za mnenje prosil dr. Floriana Porziga, ki je diagnosticiral strgane križne vezi," je nesrečni dogodek iz Oberstdorfa orisal trenutno 12. skakalec letošnje sezone svetovnega pokala.

"Seveda je takšna poškodba izjemno neugodna tik pred svetovnim prvenstvom. Moj cilj je bil, da bi branil naslov v Lahtiju, žal pa to zdaj ne bo mogoče. Že sem utrpel nekaj udarcev tekom svoje kariere in vem, kako se z njimi spopasti. V naslednjih mesecih se bom osredotočil na rehabilitacijoin nato se začnem pripravljati na olimpijske igre," je optimistično zaključil Freund.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nora24TV
24. 01. 2017 19.57
+1
Bo to 24ur zračunal, da ga ne bo na sp, al to dam za izračunat svojemu prvošolcu?
_doomsday_
24. 01. 2017 19.24
+1
Glede na to da je končal sezono je menda logično da ga ne bo na SP. To še v 4 raz OŠ vedo.