Zimski športi

Ne potrditev, ampak ukinitev funkcije?

Ljubljana, 17. 06. 2015 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Smučarski zvezi Slovenije so še pred imenovanjem novega vodje alpskih disciplin – na potrditev je čakal Pavli Čebulj – sklenili, da z uradno potrditvijo počakajo. Razlog? Morda celo ukinitev funkcije.

V zadnjih tednih so pri Smučarski zvezi Slovenije v prvi vrsti veliko sestankovali. Pri alpskih disciplinah še posebej veliko. Od zadnje seje zbora in odbora je minil dober mesec. V prvi vrsti so trenerji (tudi serviserji) zgolj odhajali (Andrej Jerman, Matija Grašič, Nika Radjenović) – nekateri se tudi vrnili (Klemen Bergant) - , tekmovalci pa so vsak po svojem programu, nekontrolirano, globoko zakorakali v kondicijske priprave.

Čeprav so 11. maja na zadnji seji zatrjevali, da bodo ekipe znane v zelo kratkem času, denar pa po zagotovilih odgovornih iz Meribela ne bi smel biti problem, so očitno spet 'zaspali'. Bolje rečeno so morda priznali napako ob imenovanju novega vodje panoge Pavlija Čebulja in se mu zahvalili za pomoč v mesecu dni, kolikor je na položaju, zdaj pa razmišljajo o ukinitvi funkcije.

Enzo Smrekar
Enzo Smrekar FOTO: Damjan Žibert

Vprašanje zakaj? V vsakem primeru je pri SZS spet nekaj močno narobe, denarja za programe naj bi bilo celo več kot lani, saj si je Tina Maze vzela leto dni za razmislek, kar pomeni, da je denar, ki je bil lani namenjen njenemu programu, možno prerazporediti, z njim poplačati tudi del dolgov iz preteklosti.

V Gorici že prelivajo znoj
Andrea Massi pa ima po zadnji seji že polne roke dela. Na stadionu v Gorici pod njegovim budnim očesom vadi večji del moške ekipe, ki je na nekakšnem 'urjenju', ki bo zanesljivo pokazatelj, s kom je potrebno v letošnji sezoni resno računati oz. Kdo mora za lepši rezultatski jutri narediti veliko na kondicijski pripravi. Vsekakor – stvari se premikajo na bolje, trenerji pa naj bi v kratkem imeli tudi ustrezna zagotovila za delo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
18. 06. 2015 06.39
Tale Bergant, ki je naredu tolk škode pa prileze nazaj! Seveda, ker ga nikjer več nočejo .Voluhar
pravi1
17. 06. 2015 07.42
+5
Ja, ja na SZS so sami volonterji, zato pa imajo tekmovalci samoprispevke. SZS je kot jastog - žre sama sebe in okolico - beri državni denar
flum
18. 06. 2015 06.40
+3
Na SZS so na plačni listi Ministrstva za šolstvo tud magacinerji in tajnice. Bo MZZŠ kdaj preveru kam vlagajo denar?