Zimski športi

Najprej matura, potem smučanje

Saas Fee, 08. 09. 2009 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo je minilo eno leto od operacije slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec, ki se intenzivno pripravlja na začetek nove tekmovalne sezone.

Ilka Štuhec se te dni pripravlja v Švici, iz Saas Feeja pa se bo preselila v Zermatt.
Ilka Štuhec se te dni pripravlja v Švici, iz Saas Feeja pa se bo preselila v Zermatt. FOTO: Damjan Žibert

Smučarska elita se skuša na ledenikih širom zemeljske oble kar najbolje pripraviti na prihajajočo sezono, povratnica v belo karavano Ilka Štuhec pa snežne priprave opravlja v Švici. Po vadbi v Saas Feeju se bo preselila v Zermatt, kjer se na novo sezono pripravlja tudi hrvaška reprezentanca z Ivico Kostelićem na čelu.

"Za zdaj poteka vse tako, kot mora. V nedeljo je minilo šele eno leto od operacije, zdravniki pa so dejali, da bo potrebnega prav toliko časa, da se zadeva dokončno zaceli. Ilka je zadnji teden že 'prava', bolečine so vse redkejše in verjamem, da se bo njena forma samo še vzpenjala. Morate vedeti, da smo s pripravami začeli nekoliko kasneje, saj je imela Ilka še maturo, sama pa sem zahtevala, da je treba najprej dokončati šolanje,“ je za 24ur.com povedala Darja Črnko, mama in trenerka Mariborčanke, ki si bo v novi tekmovalni sezoni skušala kar najhitreje privoziti kakšno dobro startno številko. Vse bo torej odvisno od rezultatov na uvodnih preizkušnjah svetovnega pokala.

"V prvi vrsti se na pripravah trudimo obnoviti tehniko, delamo na sigurnosti, borbenosti in tekmovalnosti, kakšnih časovnih primerjav s konkurenco pa še nimamo. V Zermattu bomo delali še na hitrih disciplinah,“ je nadaljevala trenerka, ki je zadovoljna tudi s pomočjo, ki jo nudijo Hrvati: "Hrvati so vedno pripravljeni pomagat. Poleg Vedrana Pavleka in Anteja Kostelića dobimo tudi kakšen nasvet Petra Pena, ki pa je ta hip žal v Argentini.“ Štuhčeva se tako pospešeno pripravlja na začetek sezone, šele takrat pa bo jasno, ali so bile priprave nanjo ustrezne.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.