Zimski športi

Na generalki sezone zmaga Faku

Ljubljana, 27. 11. 2011 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski biatlonec Jakov Fak je zmagal na tekmi pokala IBU v Östersundu na Švedskem, generalki pred sredinim začetkom sezone svetovnega pokala. Njegov uspeh je s četrtim mestom dopolnil Klemen Bauer.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

V moški konkurenci je nastopil še Janez Marič, ki je bil 17.; zgrešil je dve tarči. Enako uvrstitev je v ženski konkurenci osvojila Teja Gregorin, ki je prav tako morala dvakrat v kazenski krog. Zmagala je Finka Kaisa Mäkärainen.

Fak je za slabih 16 sekund ugnal Rusa Timofeja Lapšina in za slabih 18 Norvežana Larsa Hegleja Birkelanda. Oba sta sta bila strelsko stoodstotna, Faku pa se je tako kot Bauerju roka zatresla le enkrat v stoječem položaju. "Lahko se malo pošalim in rečem, da sem z veseljem ponovil lanski Östersund. Vsekakor bi bil zelo vesel, če bi mi to uspelo tudi naslednji teden. Kljub zmagi čutim, da tekaška forma še ni povsem optimalna, streljanje pa moram tudi še izboljšati. S to zmago sem si dodal še en lep spomin iz Östersunda," je bil po tekmi vesel Fak.

Bauerja sta do stopničk ločili dve sekundi. "Led je prebit in kot vidimo, je takšna tekma zelo dobrodošla za uvod v sezono. Zase lahko rečem, da sem dobil tudi strelsko potrditev, čeprav sem bil enkrat neuspešen stoje. Nastopil sem v zadnji štartni skupini, zato sem imel tudi nekoliko slabše pogoje. Zaradi sneženja je bila proga že precej mehka, klanci pa so se začeli predirati, sicer bi se najbrž lahko povzpel vsaj na tretje mesto. Proge v Östersundu niso med lažjimi, zato pridemo bolj do izraza hitrejši tekači in upam, da bo tako tudi naslednji konec tedna," je svoja pričakovanja izrazil Bauer.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Julij Cezar
27. 11. 2011 16.09
+4
BRAVO NAŠI UPAM DA BO PODOBEN RAZPLET TUDI V SREDO, NE PRIČAKUJEM RAVNO ZMAGE ČE PA BO PA ŠE TOLIKO BOLJE. GREMO NAŠI.