Zimski športi

Na Zlati lisici bo nastopilo osem Slovenk

Kranjska Gora, 19. 02. 2015 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poleg Tine Maze bodo na tekmah svetovnega pokala na Zlati lisici v Mariboru konec tedna nastopile še v soboto na veleslalomu Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik, Ilka Štuhec in Eli Plut, v nedeljo na slalomu pa Ana Bucik, Lavtarjeva, Robnikova, Plutova in Saša Brezovnik.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Damjan Žibert

"Plutova si je veleslalomski nastop priborila v kvalifikacijah v sredo, za slalom pa danes tako kot Brezovnikova," je po današnjih kvalifikacijah in treningu v Kranjski Gori dejal tehnični trener slovenske reprezentance Denis Šteharnik.

"Zahvaljujemo se smučarskemu klubu Kranjski Gori, da je dodatno utrdil progo, da smo lahko nemoteno trenirali od devetih do dvanajstih. Žičnice pa so mi posodile dve dodatni karti za vožnje, da smo sploh lahko opravili kvalifikacije. Kart nimamo dovolj, zaradi finančnih omejitev pa dodatnih stroškov sploh ne smem narediti. Upam, da bo čim prej konec te agonije ... Po dveh vadbah bomo imeli trening tu še v petek. V Mariboru se bo konec tedna otopilo, temperature bodo spomladanske, prepričan pa sem, da bodo organizatorji progo pripravili in utrdili, da bo dobro zdržala tudi višje startne številke," je še dodal Šteharnik.

"Do finala svetovnega pokala sta še dva veleslaloma. Se bom potrudila, da bom nastopila v finalu pokala. Zato ne bom mogla voziti drugače kot s popolnim napadom, če želim doseči ta cilj," je dejala Ana Drev. Katarina Lavtar pa je povedala: "Z veleslalomskim nastopom na SP sem kar zadovoljna, čeprav sem si želela med petnajsterico, s slalomskim pa ne. Na današnjem treningu slaloma mi ni bilo lahko zaradi slabšega priokusa iz SP. Na Zlati lisici si želim sproščeno nastopiti in se čim bolj potruditi tudi v v slalomu."

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

"V Mariboru bom imela visoko startno številko. Toda tudi v Flachauu proga ni bila idealna, pa sem prišla med trideseterico. Glede proge ne morem nič narediti, bom pa skušala napadati in čim prej priti do cilja," je napovedala Ana Bucik.

Eli Plut je dejala, da ne bo taktizirala, ampak napadala na vso moč, "Na svoji tretji Zlati lisici si želim, da bi veljal pregovor, da gre v tretje rado. Želim si torej, da bi prišla v finale," si je zaželela Plutova. Brezovnikova je lani prvič tekmovala na Zlati lisici, ki je bila v Kranjski Gori, letos pa bo prvič nastopila v Mariboru in si želi tekmovanja brez kompromisov do čim višje uvrstitve.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
20. 02. 2015 08.49
+2
Želim, da zmaga ena od sedmih slovenk !!!
Jožajoža
19. 02. 2015 22.43
-12
brez veze . škoda časa ,denarja za te amaterke.
metronom
19. 02. 2015 20.15
-19
Pri nas lah ze vsak salabajzer smuca
Mungos2
20. 02. 2015 09.06
-1