Zimski športi

Mladi slovenski smučarski up v Čilu grdo padel

Valle Nevado, 29. 08. 2015 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski alpski smučarji formo za novo sezono svetovnega pokala pilijo na južnoameriških ledenikih v Čilu. Za Slovenci je že nekaj tekem, a se je zgodila tudi prva nesreča. Na četrtkovi superveleslalomski tekmi je v cilju grdo padel 20-letni Štefan Hadalin, ki se ni huje poškodoval.

Štefan Hadalin
Štefan Hadalin FOTO: Miro Majcen

Od Slovencev so se na tekmah najbolje odrezala Klemen Kosi in Štefan Hadalin, ki sta v veleslalomu za brazilsko prvenstvo v čilskem Valle Nevadu z drugim in tretjim mestom skočila na stopničke. Glavni trener hitrih disciplin Peter Pen je o uvodnem delu priprav za spletno stran Smučarske zveze Slovenije dejal: "Prvi teden dela v Čilu je za nami in s fanti smo se dobro ujeli. Snežne razmere so vrhunske, v zadnjih dneh nam le nagaja veter, a kljub temu delo poteka normalno."

Pen je nekoliko več pričakoval od superveleslaloma za južnoameriški pokal, prav tako v Valle Nevadu, na katerem sta bila Kosi četrti, Hadalin 12. Tilen Debelak je bil 14., Boštjan Kline 15., Martin Čater 16., Miha Hrobat 25., Ven Florjančič pa 44, Rok Perko pa je bil diskvalificiran.

Peter Pen
Peter Pen FOTO: Miro Majcen

"Na četrtkovi tekmi je veter krojil rezultate, saj so imele startne številke od 19 do 22 močan veter v hrbet. Rok Perko in Boštjan Kline sta imela dobre pogoje, a jih žal nista izkoristila, ostalim pa je boljši rezultat preprečilo pomanjkanje tega vetra. Hadalin je v cilju kar grdo padel, a k sreči ni bilo nič hujšega, za pomoč smo nato zaprosili ruskega zdravnika in fizioterapevta," je še dejal Pen.

Hadalin je letos opozoril nase na svetovnem mladinskem prvenstvu alpskih smučarjev v norveškem Hafjelu z dvema srebrnima kolajnama v superveleslalomu in alpski kombinaciji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
05. 09. 2015 11.52
Grdo je padu, pa trud popraskov se ni
flum
29. 08. 2015 20.57
+1
ojoj kakšna turistične ekipa? Florjančič in Debeljak ? KAJ delata tadva v ekipi?