Zimski športi

Miller razpet med družino in nadaljevanjem kariere

New York, 23. 06. 2015 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ameriški smučarski šampion Bode Miller še ne želi sprejeti zadnje odločitve o nadaljevanju svoje tekmovalne poti. Trenutno se prepušča lepotam družinskega življenja in vso pozornost posveča ženi Morgan in novorojenemu sinu Nashu.

Bode Miller
Bode Miller FOTO: Damjan Žibert

Sedemintridesetletni smučarski as Bode Miller, ki je maja postal tretjič očka, prvič v zakonu z manekenko in odbojkarico na mivki Morgan Beck, je imel na letošnjem svetovnem prvenstvu v domačem Vailu in Beaver Creeku precejšnjo smolo. Superveleslalom se je končal z velikim razočaranjem in novo katastrofo. Potem ko se je po operaciji hrbta šele vrnil v tekmovalno karavano, mu je na tekmi dobro kazalo, a je zajel količek in grdo padel, pri tem pa se nesrečno poškodoval z robnikom smuči. Ta je zarezal v stegensko mišico na desni nogi. Okrvavljen je sicer sam prišel v cilj, po podrobnem pregledu v bolnišnici v Vailu pa je moral olimpijski prvak iz Wistlerja in štirikratni svetovni prvak na operacijo. Tako je bilo zanj prvenstva in sezone že konec.

Miller je na prvenstvu, ki se je končalo s polomijo, nastopil prvič po enajstmesečni odsotnosti z belih strmin, ki je bila posledica okrevanja po operaciji na hrbtu.

Seveda so se v medijih nemudoma pojavila ugibanja, ali bo s ponesrečenim svetovnim prvenstvom konec tudi njegove tekmovalne poti. Sredi meseca je lastnik šestih olimpijskih kolajn in petih kolajn s svetovnih prvenstev, ki je vedno veljal za precej samosvojega tekmovalca ter mojstra najbolj zahtevnih in najbolj tveganih smukaških prog, v intervjuju za televizijsko mrežo NBC OlympicTalk vrata za povratek v tekmovalne arene pustil še nekoliko odprta.

"Še vedno mislim, da imam dovolj hitrosti, da bi lahko še naprej počel, to kar me veseli in navdušuje," je odgovoril Miller, ki pa pravi, da je v tem trenutku njegovo družina na prvem mestu, kar bi lahko pomenilo, da bo zelo dobro pretehtal med vrnitvijo v tekmovalni šport in družinskim življenjem.

Bode Miller
Bode Miller FOTO: Reuters

Kar pa še ne pomeni, da se ne bo še kdaj preizkusil na tekmovalnih progah: "Mogoče se bo mnogim slišalo malce hecno, obstaja možnost, da se bom posvetil sezoni, ki po prišla po prihajajoči sezoni, in dirkal. Enkrat, ko bo napočil čas za dokončno slovo, pa Miller želi še naprej ostati v športu, tako ne bi odklonil povabila, če bi takšno povabilo prišlo, za opravljanje dela trenerja v ameriški reprezentanci: "Mislim, da obstaja pri meni velika želja in odgovornost, da bi nekaj svojega znanja delil naprej."

Prav tako je prepričan, da bi morali odgovorni ljudje pri smučarski zvezi v delo v reprezentanci resno razmisliti o vključitvi izkušenih veteranov, kot je sam, oziroma, kot sta še dva velika šampiona Lindsey Vonn in Ted Ligety. "Le tako bodo lahko mladi in obetavni smučarji uspešno opravili prehod v članske vrste ter bili nato uspešni na velikih tekmah," razmišlja Miller.

Odločitev o vrnitvi na tekmovalne proge v svetovnem pokalu bo odvisna tudi od forme: "Prenevarno bi bilo, če ne bi bil stoodstotno predan temu cilju."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
29. 06. 2015 08.31
+1
legenda, po moje se lahko mirne duše upokojiš ... 15 let si nas razveseljeval z nepredvidljivimi in odpulenimi vožnjami
AS1983
23. 06. 2015 18.50
+5
Miller boljš, da konča kariero, čeprav bom zelo pogrešal njegove vratolomne vožnje na vse ali nič. Miller bo za vedno legenda smučanja
monika raikonnen
23. 06. 2015 16.11
-4
hahahah a bo drugo sezono spet 170.000 ljudi na tekmah use skupi,no drugo sezono jih bo mogoče več ker jih majo 43 namreč ženske jih majo tok moški pa 46