Zimski športi

Mikaela Shiffrin in Marcel Hirscher brez prepotrebnih točk?

Levi, 07. 11. 2015 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američanka Mikaela Shiffrin in Avstrijec Marcel Hirscher sta se morala razočarana sprijazniti z dejstvom, da letošnjega slaloma v Leviju ne bo. Za tekmo na Finskem (še) niso našli nadomestnega prizorišča, kar pomeni, da bi lahko oba ostala brez prepotrebnih točko v boju za veliki kristalni globus.

Ameriška smučarska šampionka Mikaela Shiffrin in serijski osvajalec velikih kristalnih globusov Marcel Hirscher z odločitvijo Mednarodne smučarske zveze, ki je bila zaradi pomanjkanja snega primorana odpovedati slaloma v Leviju, ne moreta biti zadovoljna. Za omenjeni dvojec, ki bo tudi letos naskakoval veliki kristalni globus, je namreč odpoveda vsakega slaloma oz. veleslaloma zelo slaba novica. "Južni veter je naredil svoje, vse razen odpovedi tekme bi bilo presenečenje. Od minus treh stopinj Celzija, kolikor so vremenoslovci napovedovali, smo dočakali tri stopinje nad ničlo. Torej pogoji za pripravo proge so bili nemogoči," je za avstrijsko tiskovno agencijo odpoved komentiral šef moškega dela svetovnega pokala Markus Waldner.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert

Nič drugače o tekmi, ki bi morala biti dan pred moško preizkušnjo, torej 14. novembra, ni razmišljal šef ženskega dela svetovnega pokala Atle Skaardal: "Za športnike, navijače in nenazadnje smučarsko središče, ne bi bilo korektno, da bi tolikšnem pomanjkanju snega, skušali iskati rešitve. Pogoji so pač daleč od zimskih." Bolj kot odpoved uvodnega slaloma sezone, specialiste za najbolj tehnično disciplino skrbi dejstvo, da odpovedanih slalomov, naj ne bi nadomestili, saj je urnik svetovnega pokala močno zapolnjen, in bodo sila težko našli nadomestno prizorišče tekmovanja.

To pomeni, da bo Tina Maze, ne glede na sezono premora, ki si ga je vzela, ostala kraljica Levija. Lani je ob prvi zmagi sezone postala bogatejša tudi za jelena, ki ga je poimenovala Viktor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
08. 11. 2015 16.38
bosta pa Shiffrin in Hirscher mogoče kaj več točk letos dobila v superG-ju, odopoved ene tekme v slalomu za oba ne bi smela biti težava v boju za VKG.
sergej20
07. 11. 2015 17.16
+3