Zimski športi

Mestna tekma na Dunaju?

Dunaj, 27. 11. 2013 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijski smučarski delavci razmišljajo, da bi v prihodnji sezoni po zgledu Nemcev in Rusov v središču Dunaja pripravili mestno tekmo v paralelnem veleslalomu. Lokacija? Območje Schönbrunn.

Smučarski spektakli v središču mesta oz. na stadionu so postali pravi magnet za gledalce, Nemci pa denimo na prvi dan novega leta že tradicionalno napolnijo prostor ob progi v olimpijskem parku v Münchnu. Potem ko so si mestno tekmo izborili tudi Rusi, so zdaj na idejo o organizaciji takšnega dogodka prišli tudi v najbolj smučarski deželi Avstriji. Dogodek bi želeli organizirati na Dunaju in to v priljubljenem predelu Schönbrunn.

Marcel Hirscher bi zanesljivo na prizorišče morebitne tekme privabil številne gledalce.
Marcel Hirscher bi zanesljivo na prizorišče morebitne tekme privabil številne gledalce. FOTO: Damjan Žibert

"Za zdaj ni prav nihče uradno naslovil kakšne prošnje na nas," so za avstrijsko tiskovno agencijo (APA) sporočili z Mednarodne smučarske zveze (FIS), s čimer so demantirali napise v brezplačniku Heute (Danes), da naj bi bil dunajski spektakel na koledarju svetovnega pokala že prihodnje leto. "Nedvomno bi šlo za izjemno zanimivo preizkušnjo, na kateri obisk ne bi bil težava," se je omenjene teme dotaknil predsednik Smučarskega kluba Dunaj Hermann Gruber.

Bržkone bo na omenjeno temo v prihodnjih tednih prelitega veliko črnila, saj gre za spektakel, ki bi ga Avstrijci ’začinili’ po svoje in ga zanesljivo pripravili, tako da bi bil primerljiv z njihovim lanskim svetovnim prvenstvom v Schladmingu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LovecNaKomuniste
27. 11. 2013 16.18
+1
Če so naši pametni, organizirat v Portorožu ali Kopru. Prvo smučanje pri morju. Če ne bodo Hrvati to nardil. V to sem 100% prepričan.
macek_garfield
27. 11. 2013 15.43
+2
... zakaj se tega ... Zokic ... ne spomni ... baje je strmina tam dol pri lj gradu ... pa se ... zicnica, pelje na grad, pa lucke lucke nje nje bodo ...
madrista123
27. 11. 2013 16.16
-1
pa to je super ideja nje.bo jurcek nakazu denar dnarcka z ciprcka da bo oci lahko gradil nje
lambily
27. 11. 2013 19.13
+1
Mi smo pri smučanju, vidva pa pri politiki?